Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διακοπή ξενόγλωσσου προγράμματος στον «9.84»

Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στην ανεργία στέλνει η διοίκηση του δημοτικού ραδιοφώνου της Αθήνας τους εργαζόμενους στο ξενόγλωσσο πρόγραμμα του σταθμού, που εκπέμπει διαδικτυακά από τον Σεπτέμβρη του 2009, στερώντας ταυτόχρονα από χιλιάδες μετανάστες και ξένους επισκέπτες και εργαζόμενους από το ενημερωτικό περιεχόμενο του προγράμματος. Σύμφωνα με εργαζόμενους, η διοίκηση της ΔΕΡΑ θα προχωρήσει, στα τέλη του μήνα, στη διακοπή του προγράμματος με τη σημερινή του μορφή, ώστε να μετατραπεί σε τμήμα παραγωγής ξενόγλωσσου προγράμματος, για λογαριασμό του «Αθήνα 9,84». Ως... αντιστάθμισμα στο χριστουγεννιάτικο δώρο προς τους εργαζόμενους, η διοίκηση τους προτείνει τη σύσταση εταιρείας, κοινώς ΚΟΙΝΣΕΠ, με αντικείμενο την παραγωγή ξενόγλωσσου ραδιοφωνικού προγράμματος, η οποία θα μπορεί να συμμετέχει σε σχετικό διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί.

Το θέμα έφερε στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η «Λαϊκή Συσπείρωση», ζητώντας να διατηρηθεί το σημερινό καθεστώς λειτουργίας του ξενόγλωσσου προγράμματος και να βρεθεί τρόπος ώστε να εργαζόμενοι να παραμείνουν στη θέση τους. Επιπρόσθετα, όπως σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Στ. Λάμπρου, πρόκειται για ένα σταθμό αναγκαίο για την πόλη, καθώς εξυπηρετεί αρκετό κόσμο και παρέχει χρηστικές πληροφορίες.

Από την πλευρά της, η Διοίκηση του δήμου απάντησε ότι η σύσταση εταιρείας είναι η μόνη νομική λύση, εκβιάζοντας έτσι τους εργαζόμενους στη συμμετοχή τους σε ένα σχήμα που στην πράξη θα σημαίνει ότι θα δουλεύουν, αν και εφόσον επιλεγεί η εταιρεία που καλούνται να συστήσουν, για πολύ λίγα χρήματα. Εκπρόσωπος των εργαζομένων, που παραβρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, επιβεβαίωσε ότι η διοίκηση της ΔΕΡΑ τους κάλεσε να συστήσουν εταιρεία. Οπως συμπλήρωσε, προχώρησε στην ανανέωση των συμβάσεων, μέχρι 31 Μάρτη, μόνο όσων εργαζόμενων θέλουν να μπουν στη διαδικασία συμμετοχής σε εταιρεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ