Κυριακή 10 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Στόχος: Ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης

Η τραγελαφική κατάσταση που επικράτησε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψήφισης του «τρομονόμου» αποκαλύπτει το μέγεθος των ευθυνών που επωμίζονται η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία με την προώθηση ενός νόμου που υπαγορεύτηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει ως στόχο την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης, την κατάργηση θεμελιακών ατομικών και συλλογικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας απείχαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΝ.

«Με το νομοσχέδιο, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα μιλώντας την περασμένη Τρίτη στη Βουλή, είναι ασαφή και επικίνδυνα τα όρια που τίθενται ανάμεσα στο οργανωμένο έγκλημα και στην πολιτική δράση. Οσο, συνέχισε, το λαϊκό κίνημα θα είναι σε άνοδο, τόσο η βία εναντίον του θα μεγαλώνει και δε στέκει η άποψη που ακούστηκε στη συζήτηση ότι μόνον όταν έχουμε δικτατορία θα αντιδρά ο λαός».

Συνεχίστηκαν, εξάλλου, οι διαδηλώσεις κατά του «τρομονόμου» στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Το σύνθημα που διαπέρασε τις κινητοποιήσεις ήταν: «Αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά». Αξίζει ακόμη να επισημανθεί ότι και ορισμένοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δήλωσαν στη Βουλή ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Εν τω μεταξύ από τις ΗΠΑ έγινε γνωστό ότι ο Τόμας Μίλερ θα είναι ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα. Ο Μίλερ είναι από τους ιθύνοντες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την «τρομοκρατία» και η έλευσή του σηματοδοτεί την προτεραιότητα της αμερικανικής πολιτικής σ' αυτό τον τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ