Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθώοι κρίθηκαν χτες, από το Β' Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο οι 65 μετανάστες της Αμυγδαλέζας που αντιμετώπιζαν βαριές κατηγορίες «κακουργηματικού» χαρακτήρα, όπως της στάσης κρατουμένων, του εμπρησμού, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κ.ά. Ομως, οι περισσότεροι θα συνεχίσουν, βέβαια, να κρατούνται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης... Οι μετανάστες είχαν ξεσηκωθεί τον Αύγουστο του 2013 για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Η εκ νέου παράταση της κράτησης μέχρι και 18 μήνες, η παραμονή εν μέσω καύσωνα σε κοντέινερ χωρίς ρεύμα και κλιματιστικά, οι βιαιοπραγίες αστυνομικών οργάνων είχε προκαλέσει την αντίδρασή τους.

Ενας 69χρονος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός χτες το πρωί κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε μονοκατοικία, στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας. Τις έρευνες για τα αίτια της φωτιάς διεξάγει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Φάρσα αποδείχτηκε χτες το τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου. Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας και ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών, που ερεύνησε το κτίριο χωρίς να εντοπίσει εμπρηστικό μηχανισμό.

Τρία άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι τους στο Περιγιάλι Κορινθίας, το βράδυ της Κυριακής.

Σώος, από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, περισυνελέγη χτες άνδρας από τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Υδρας και Σερίφου, όταν η λέμβος στην οποία επέβαινε ημιβυθίστηκε από εισροή υδάτων, που προκλήθηκε υπό αδιευκρίνιστη αιτία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ