Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Λύση για τους πωλητές των λαϊκών αγορών

Λύση στο πρόβλημα των επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών, οι οποίοι δεν είχαν πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας, φαίνεται ότι δόθηκε, με βάση τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν αρμόδιοι παράγοντες του ΙΚΑ, σε συνάντηση που είχαν με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και καιρό οι 3.000 πωλητές λαϊκών αγορών και οι οικογένειές τους, που ασφαλίζονται στο ΙΚΑ, παρά το γεγονός ότι πληρώνουν κανονικά και ανελλιπώς τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς το Ταμείο, μέσω του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών (ΟΛΑ) δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας και σε φάρμακα. Το πρόβλημα προέκυψε μετά το πέρασμα του ΙΚΑ σε αμιγώς ηλεκτρονική μορφή αποδοχής των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων από επιχειρήσεις και οργανισμούς που ασφαλίζουν εργαζόμενους, καθώς ο ΟΛΑ υποβάλλει μεν τις εισφορές προς το ΙΚΑ, αλλά ακόμα σε χειρόγραφη μορφή. Δηλαδή, το ΙΚΑ εισπράττει μεν τα ποσά των εισφορών, αλλά δε βεβαιώνει ότι οι πωλητές - εργαζόμενοι των λαϊκών είναι ασφαλισμένοι!

Στη συνάντηση, οι αρμόδιοι παράγοντες του ΙΚΑ δεσμεύθηκαν ότι οι επαγγελματίες πωλητές θα μπορούν να θεωρούν τα βιβλιάριά τους, επιδεικνύοντας μια έγγραφη βεβαίωση του ΟΛΑ ότι έχουν καταβάλει τις εισφορές τους. Η θεώρηση θα ισχύει για ένα χρόνο. Ακόμα, δεσμεύθηκαν ότι σε σύντομο διάστημα, μέσα σε περίπου δέκα μέρες, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για να καταγράφονται και ηλεκτρονικά οι εισφορές τους, ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ