Πέμπτη 1 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
φωτό 1

Στη μνήμη του αδερφού μου ΙΩΑΝΝΗ ΝΤΑΒΟΥ και των 49 συντρόφων του που ήταν φυλακισμένοι στο Χαϊδάρι. Στις 8-4-1944 οι Γερμανοί τούς οδήγησαν στο σκοπευτήριο της Καισαριανής και τους εκτέλεσαν χωρίς να δεχθούν να τους δέσουν τα μάτια φωνάζοντας «Ζήτω το ΚΚΕ!». Για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Αμαλιάδας, προσφέρω 50 ευρώ.

Ο αδερφός του,

Ντάβος Διονύσης

***

Στη μνήμη των γονιών μου, ΖΟΥΠΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ και ΧΡΥΣΑΦΩΣ, προσφέρω στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Λογιστών Αττικής.

Ζ. Γ.

***

Στη μνήμη των συντρόφων ΜΙΝΤΖΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΝΑΤΣΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, καθώς και στο 75 Τζουμερκιωτών συντρόφων με αρχηγό τον ΝΙΚΟ ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ (Παλιούρας), που σκοτώθηκαν στους Μελάτες Αρτας, προσφέρω 100 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γέρακα.

Ο σ. Παππάς Γεώργιος (παρτιζάνος)

***

Στη μνήμη του ανιψιού μου ΠΑΠΠΑ ΜΑΡΙΟΥ, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, προσφέρω 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γέρακα.

Παππάς Απόστολος

***

φωτό 1

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ (φωτ.), αγωνιστής της ΕΑΜικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ καταγόταν από το Φύλλο Καρδίτσας. Στον ΔΣΕ υπηρέτησε στο Ιππικό του Γαζή. Ευτύχησε θανάτου στο κρεββάτι του προ δεκαπενταετίας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ
Ο ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, μαχητής του ΔΣΕ «έπεσε» κατά τις επιχειρήσεις στο Βίτσι το '49. Καταγόταν από το Λεοντάρι Καρδίτσας.

Τα αδέλφια τους, Βαγγέλης Ζαφειρίου, Περσεφόνη Ευθυμίου - Ζαφειρίου και ο γιος του Γιώργου, Βάγιος Ζαφείρης (Κούκος), στη μνήμη τους και για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, προσφέρουν το ποσό των 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου.

***

φωτό (χαρτί) 1

Στη μνήμη της ΤΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ που «έφυγε» πριν λίγες μέρες από τη ζωή, η κουνιάδα της Βούλα Αθανασοπούλου και η Γεωργία Τσέντου, αντί για στεφάνι στον τάφο της, προσφέρουν στο ΚΚΕ από 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

***

Στη μνήμη της γιαγιάς της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥΛΑΤΟΥ, αγωνίστριας του ΕΑΜ, και της μητέρας της ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΥΛΑΤΟΥ - ΚΑΡΑΒΑ, μέλους του ΚΚΕ και συνδικαλίστριας με το ΠΑΜΕ, η Αναστασία Καραβά προσφέρει για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, 30 ευρώ.

  • Στη μνήμη της θείας της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥΛΑΤΟΥ, εργάτριας κλωστοϋφαντουργίας και αγωνίστριας του ΕΑΜ, και τη εξαδέλφης της ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΥΛΑΤΟΥ - ΚΑΡΑΒΑ, μέλους του ΚΚΕ και συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ, η Βικτώρια Ατσαμη προσφέρει στο ΚΚΕ 40 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

Για τα αγαπημένα μου ανίψια ΣΑΒΒΑ, ΜΑΡΙΟ και ΒΑΓΓΕΛΗ που «έφυγαν» πρόωρα από τη ζωή, προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αλσούπολης - Καλογρέζας.

ΝΤΑΒΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Νικολάου
ΝΤΑΒΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Νικολάου
Η θεία τους, Στέλλα

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΤΖΑΜΑΝΗ, μαχητή της Εθνικής Αντίστασης και των αγαπημένων μου συντρόφων: ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ και του α' εξαδέλφου μου ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, 50 ευρώ.

Μιχάλης Κοτζαμάνης

***

Η Ειρήνη Σωτηροπούλου, στη μνήμη των: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΤΣΕΝΙΟΥ, προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καματερού.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συζύγου μου ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΕΦΑΝΗ (φωτ.) των αδελφών μου ΓΙΩΡΓΟΥ - σκοτώθηκε στον Πάρνωνα - ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΣ, ΜΗΤΣΟΥ, ΝΙΚΟΥ και ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, όλων μαχητών του ΔΣΕ, καθώς και των γαμπρών μου: ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΓΙΑΚΟΥΜΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, δίνω στο ΚΚΕ 70 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου.

Χριστίνα Στεφανή

***

φωτό(χαρτί) 1

Στη μνήμη του ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ του Σάββα που γεννήθηκε στην Τρίπολη του Πόντου. Εντάχθηκε στο ΚΚΕ, διετέλεσε πρόεδρος Τσαγκαράδων Αθήνας, φυλακίστηκε, εξορίστηκε στην Ακροναυπλία και σκοτώθηκε στη μάχη του Μακρυγιάννη, το 1944.

Στη μνήμη του, οι ανιψιοί του Παναγιώτης και Κώστας Τριανταφυλλίδης προσφέρουν 150 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ελληνικού.

Στη μνήμη του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΥ (Περνάρη), από τον Κάβαλο Λευκάδας, οι συγγενείς του πρόσφεραν στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 100 ευρώ. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

***

φωτό 1

Στη μνήμη της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ του Εμμανουήλ (φωτ.) που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, στη Βάρδα Ηλείας στα 21 της χρόνια, την Κυριακή 25 Απρίλη 1948 από το φασιστοειδές όργανο της χωροφυλακής Σινάπη από το Πλατύ Μεσσηνίας, ο γιος της, Μανόλης Ανδρέου και ο εγγονός της Αρης Ανδρέου προσφέρουν, ως ελάχιστο φόρο τιμής, το ποσό των 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Λεχαινών - κάμπου του Κόμματος.


ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΤΟΥΛΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΟΥΛΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ