Πέμπτη 1 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ «NORMAN ATLANTIC»
Συνεχίζεται το θρίλερ με τον αριθμό των αγνοουμένων

Τη μια λίστα μετά την άλλη ανακοινώνει η ΑΝΕΚ

Εκατόν τριάντα επιβάτες του «Norman Atlantic», από τους οποίους οι 118 είναι Ελληνες, αποβίβασε χτες στο λιμάνι του Πρίντεζι το ιταλικό πολεμικό πλοίο «San Giorgio». Οι Ελληνες επιβάτες του πλοίου που άρπαξε φωτιά μεσοπέλαγα, το ξημέρωμα της περασμένης Κυριακής, αναμενόταν να επιστρέψουν αεροπορικώς στη χώρα, με ευθύνη του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε και χτες το μακάβριο αλαλούμ με τις λίστες των επιβατών του «Norman Atlantic», με την εταιρεία που είχε ναυλώσει το πλοίο (ΑΝΕΚ) να ανακοινώνει εκ νέου ότι μαζί με το πλήρωμα οι επιβαίνοντες ήταν 474. Μια μέρα πριν, στην τέταρτη κατά σειρά λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα, η εταιρεία έκανε λόγο για 475 επιβάτες και πλήρωμα.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τις ελληνικές Αρχές, η διασταύρωση με τις λίστες των επιβατών συνεχιζόταν και χτες, αφού υπήρχαν αποκλίσεις με τα στοιχεία που ανακοίνωναν οι ιταλικές Αρχές. Το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Norman Atlantic», παρέμενε και χτες στο ίδιο σημείο, κοντά στις αλβανικές ακτές.

Θυμίζουμε ότι ο μέχρι τώρα απολογισμός του ναυτικού ατυχήματος είναι 11 νεκροί επιβάτες (οι δύο είναι Ελληνες) και 2 Αλβανοί ναυτεργάτες, πλήρωμα ρυμουλκού, που προσπάθησε την Τρίτη να δέσει και να ρυμουλκήσει το «Norman Atlantic». Ωστόσο, απροσδιόριστος παραμένει ακόμα ο αριθμός των αγνοουμένων, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν με βεβαιότητα και δεκάδες Ελληνες, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία για τους επιβαίνοντες στο πλοίο και τους διασωθέντες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν την Τρίτη από το υπουργείο Ναυτιλίας, οι Ελληνες διασωθέντες είναι 236, όταν στο πλοίο επέβαιναν (σύμφωνα με τη λίστα της ΑΝΕΚ) 265 Ελληνες (232 επιβάτες και 33 μέλη πληρώματος). Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία των ελληνικών Αρχών, οι διασωθέντες είναι 427, από τους 474 επιβάτες και πλήρωμα (τελευταία λίστα της ΑΝΕΚ) που σημαίνει ότι οι αγνοούμενοι είναι 36. Διαφορετικά είναι τα στοιχεία των ιταλικών Αρχών, που την Τρίτη έδιναν 499 επιβαίνοντες, 427 διασωθέντες, 11 νεκρούς, ενώ δεν ανακοίνωναν ακριβή αριθμό αγνοουμένων, καθώς 80 από τους διασωθέντες δεν βρίσκονται στη λίστα των επιβατών!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ