Πέμπτη 20 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Σαν να μην έφυγε ποτέ (;)

Υποδοχή Ζάχοβιτς με προσπάθεια «κουκουλώματος» της πραγματικότητας. Εμμεσες κατηγορίες Κόκκαλη για Μπάγεβιτς.

Τέλος καλό, όλα καλά (;) στην υπόθεση Ζάχοβιτς. Από χτες, και επίσημα, ο Σλοβένος ανήκει ξανά στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού και ο προπονητής του μπορεί να τον υπολογίζει. Η ανάγκη έγινε φιλότιμο, απ' όλες τις πλευρές, και άπαντες προσπάθησαν να ξεπεράσουν το παρελθόν. Με λιγότερο ή περισσότερο «κρύα καρδιά», δόθηκε συνέντευξη από διοίκηση, προπονητή, παίκτες, που μοναδικό σκοπό είχε τις εντυπώσεις. Γι' αυτό και αποφεύχθηκαν (απαγορεύτηκαν) οι ερωτήσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επιπλοκές... Πάντως δεν έλειψε η «έκπληξη». Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, εξύψωσε τον Μπιγκόν μειώνοντας τον Μπάγεβιτς (ουσιαστικά δικαιολογώντας τις επιλογές του).

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ χαρακτήρισε την απουσία του Ζλάτκο Ζάχοβιτς από τον Ολυμπιακό ένα κακό όνειρο και πρόσθεσε (σ.σ. ψέγοντας εμμέσως πλην σαφώς τον πρώην τεχνικό, Ντούσαν Μπάγεβιτς): «Ολοι είχατε διαπιστώσει πως στις αρχές του πρωταθλήματος, παρά τις μεγάλες για τα ελληνικά δεδομένα μεταγραφές που πραγματοποίησε η ομάδα, παρουσίασε μία ατονία στο παιχνίδι της, δεν ήταν μαχητική, έδειξε ίσως κάποια σημάδια αδιαφορίας. Με την πρόσληψη του κ. Μπιγκόν βελτιώθηκε η εικόνα της ομάδας και θέλω να τον ευχαριστήσω γι' αυτό. Η απόφαση ο Ζάχοβιτς να ξανάρθει στο "λιμάνι" επήλθε από κοινού με τον Αλμπέρτο Μπιγκόν».

Ο Ιταλός τεχνικός, από την πλευρά του, κράτησε χαμηλούς τόνους: «Είμαι βέβαιος ότι η ομάδα με την επιστροφή του Ζλάτκο θα βελτιωθεί τεχνικά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις θυσίες που καταβάλλουν οι παίκτες και τη δουλιά που κάνουν στην ομάδα και πιστεύω ότι ο Ζάχοβιτς θα δείξει την ίδια θέληση». Οσον αφορά στα «πιστεύω» του ίδιου του παίκτη για την επιστροφή του, φαίνεται να συμφωνεί καθ' όλα με τον Σωκράτη Κόκκαλη: «Είμαι ευχαριστημένος που το πρόβλημα λύθηκε και για εμένα και για τον Ολυμπιακό. Ελπίζω ότι θα προσαρμοστώ στην ομάδα τώρα που το πρόβλημα αποτελεί παρελθόν. Ο πρόεδρος ανέλυσε πολύ σωστά το θέμα, δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω. Θα μπορέσω να πω περισσότερα σε λίγες μέρες».

Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν, θέλοντας και μη, και οι ποδοσφαιριστές. Αποσκοπώντας στη διατήρηση της απαραίτητης ηρεμίας και στο αναγκαίο κλείσιμο του θέματος, ο αρχηγός Κούλης Καραταΐδης ανέφερε: «Η κατάσταση αυτή δεν ωφελούσε ούτε τον Ζάχοβιτς ούτε τον Ολυμπιακό. Εγιναν λάθη από όλους. Σημασία έχει ότι λύθηκε το πρόβλημα και με ηγέτη τον Ζλάτκο ο Ολυμπιακός θα βρει το δρόμο του». Πάντως, τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι ξέχασαν την αλγεινή συμπεριφορά του Σλοβένου και τις προσβλητικές, για τα πρόσωπά τους, δηλώσεις του.

  • Μια παράμετρος που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τη στροφή του Ζάχοβιτς έγινε γνωστή χτες. Η ΦΙΦΑ αποφάσισε πως ο παίκτης απαγορεύεται ν' αγωνιστεί σε άλλη ομάδα πλην του Ολυμπιακού και σ' άλλο πρωτάθλημα εκτός του ελληνικού...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ