Τρίτη 6 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζονται οι έρευνες στο κουφάρι του «Norman Atlantic»

Δύσκολη η πρόσβαση των εμπειρογνωμόνων στο γκαράζ, εξαιτίας εστιών φωτιάς που σιγοκαίουν

Ιταλοί πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τις εστίες της φωτιάς στο πλοίο που έχει ρυμουλκηθεί στο Μπρίντεζι
Ιταλοί πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τις εστίες της φωτιάς στο πλοίο που έχει ρυμουλκηθεί στο Μπρίντεζι
Στο λιμάνι του Πρίντεζι, όπου ρυμουλκήθηκε στα τέλη της περασμένης βδομάδας, συνεχίζει να σιγοκαίει το οχηματαγωγό «Norman Atlantic». Οπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, μέσα στο γκαράζ έχουν αναπτυχθεί θερμοκρασίες που φτάνουν τους 180°C, γεγονός που καθιστά απαγορευτική την είσοδο των τεχνικών κλιμακίων, που διερευνούν τις αιτίες του ναυτικού ατυχήματος και για την ύπαρξη νεκρών στο γκαράζ του πλοίου. Ολο το βράδυ του Σαββάτου, ρυμουλκά έριχναν νερό για να πέσει η θερμοκρασία, ενώ δύτες βούτηξαν για να εξετάσουν τα ύφαλα του πλοίου.

Μέχρι και χτες, είχε γίνει οπτικός έλεγχος σε ορισμένα σημεία του πλοίου από τον Ιταλό εισαγγελέα και την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που έχει αναλάβει τη διερεύνηση του ατυχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά τρεις φορές εισήλθαν οι πραγματογνώμονες στο «Norman Atlantic» στο πλοίο, μαζί με ομάδα πυροσβεστών, οι οποίοι προσπαθούν να σβήσουν νέες εστίες φωτιάς. Οι εστίες αυτές δημιουργήθηκαν εξαιτίας του οξυγόνου που εισήλθε σε χώρους του πλοίου, μετά τη ρυμούλκησή του στο Πρίντεζι.

Παρά τις προσπάθειες, μέχρι και χτες το μεσημέρι η είσοδος στα γκαράζ δεν είχε καταστεί δυνατή. Σύμφωνα εξάλλου με τον εισαγγελέας που συντονίζει την έρευνα, η ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη ενημερώθηκε ότι πρόκειται να ζητηθεί η συνεργασία των ελληνικών εισαγγελικών αρχών, για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του πολύνεκρου ατυχήματος.

Στο μεταξύ, οι ιταλικές αρχές ενημέρωσαν με σήμα τους την Αθήνα ότι ταυτοποίησαν και τρίτο νεκρό Ελληνα από την ομάδα των αγνοουμένων. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, πρόκειται για τον Γεράσιμο Καζαντζίδη, ο οποίος ανεβάζει στους 11 τους νεκρούς από την πυρκαγιά στο «Norman Atlantic». Οι άλλοι δύο νεκροί Ελληνες είναι ο Νίκος Παράσχης και ο Κώστας Κουφόπουλος, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι συνέβη τελικά με τον Γιώργο Δούλη, το όνομα του οποίου μεταφέρθηκε από τη λίστα των νεκρών, σ' αυτήν τον αγνοουμένων.

Στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο συνεχίζεται το μπάχαλο με τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων και των αγνοουμένων. Ο αρμόδιος Ιταλός εισαγγελέας άφησε αιχμές σε βάρος των ελληνικών αρχών, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι «ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων θα μπορέσει να δημοσιοποιηθεί όταν η Ελλάδα αποφασίσει να μας δώσει μια αξιόπιστη λίστα επιβατών», διότι «η Ελλάδα έχει ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιβεβαιώνεται η εγκληματική ευθύνη εφοπλιστών και του θεσμικού πλαισίου της ΕΕ (2022-02-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2015-02-12 00:00:00.0)
Νεκροί και δύο Αλβανοί ναυτεργάτες (2014-12-31 00:00:00.0)
Αθλιες συνθήκες καταγγέλλουν οι οδηγοί φορτηγών (2014-12-31 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ για τη ναυτική τραγωδία (2014-12-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ