Παρασκευή 9 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Η συνδικαλιστική πλειοψηφία καλύπτει τις απολύσεις

Καταγγελία των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ

Τις απολύσεις στις οποίες προχώρησε η διοίκηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καταγγέλλουν οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Στην ανακοίνωσή της, η «Συσπείρωση Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας» χαρακτηρίζει εκδικητικές τις απολύσεις, ζητά την ανάκλησή τους και ασκεί κριτική στην πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου, στις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, για τη στάση τους.

«Οι απολύσεις έγιναν παραμονές του νέου έτους, έχοντας ήδη μεθοδεύσει η εταιρεία εκείνες τις μέρες υποχρεωτικές άδειες σε όλο το προσωπικό, για να αποφύγει την αντίδραση των εργαζομένων», σημειώνει η «Συσπείρωση». Υπενθυμίζει πως και το 2013, όταν η εταιρεία είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση μέσα από τροπολογία, είχε μοιράσει απολύσεις αντί για δεδουλευμένα στους εργαζόμενους: «Η εταιρεία και την προηγουμένη φορά που πήρε λεφτά στα χέρια της, δεν έκρυψε τους σκοπούς της. Το ίδιο κάνει και τώρα. Δεν έχει λεφτά για να πληρώσει τα δεδουλευμένα, αλλά βρίσκει λεφτά για να απολύει. Αυτό εννοούσε όταν έλεγε το 2013 για το "νέο ναυπηγείο", δηλαδή εργαζόμενους φοβισμένους που να σκύβουν το κεφάλι και να μη διεκδικούν, να δουλεύουν απλήρωτοι και να μη ζητάνε τίποτα, υπό τον φόβο της τιμωρίας και της απόλυσης».

Οσον αφορά τη στάση των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, καταγγέλλει πως αφήνουν ανυπεράσπιστους τους εργαζόμενους στα χέρια του εργοδότη: «Η πλειοψηφία του σωματείου όχι μόνο δεν οργάνωσε την ενιαία αντίδραση των εργαζομένων, δεν έχει προκηρύξει καμιά κινητοποίηση, αλλά έκανε και προσπάθειες να πείσει τους εργαζόμενους που αρνήθηκαν να υπογράψουν, να συναινέσουν, επιχειρηματολογώντας ότι είναι νόμιμο το δικαίωμα της εταιρείας να απολύει. Η δε ΔΑΚΕ δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα, αφού εκείνη τη μέρα, ενώ γνώριζε τι έχει συμβεί, ήταν εξαφανισμένη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ