Τρίτη 13 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το τελευταίο «αντίο» στον Μπάμπη Γκολέ

Το στερνό «αντίο» σε έναν μεγάλο συνθέτη και τραγουδιστή, τον Μπάμπη Γκολέ, είπαν χτες το απόγευμα συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, αλλά και πλήθος κόσμου που τον γνώρισε και τον αγάπησε μέσα από τη δουλειά του. Η κηδεία του γνωστού μουσικού, που «έφυγε» από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο, πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία της Αγίας Αλεξιώτισσας στην Πάτρα και μάλιστα στη γειτονιά που γεννήθηκε, μεγάλωσε και του άρεσε να αναφέρει, τα Ταμπάχανα.

Ο Μπάμπης Γκολές «έφυγε» από τη ζωή στα 68 του χρόνια. Ηταν αυτοδίδακτος, έπαιζε κιθάρα και ούτι από τα 8 του χρόνια και μπουζούκι από τα 12. Είχε λάβει μέρος σε αρκετά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, όπου τραγουδούσε ανιδιοτελώς. Στήριζε με δηλώσεις του πάντα το ΚΚΕ, ενώ στάθηκε αλληλέγγυος στον αγώνα των χαλυβουργών.

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μπάμπη Γκολέ, εξέφρασε και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο, ενώ το «παρών» έδωσε επίσης ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής.

Συλλυπητήρια από το ΚΚΕ

Ανακοίνωση για το θάνατο του Μπάμπη Γκολές εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Σε αυτήν αναφέρειται:

«Ενας μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής, ένας αυθεντικός ρεμπέτης, ο Μπάμπης Γκολές έφυγε για το στερνό ταξίδι, αφήνοντας φτωχότερο το ελληνικό τραγούδι, έχοντας διαγράψει σ' αυτό φωτεινή τροχιά. Με το τραγούδι του συντρόφεψε τον λαό μας, μέσα σε δύσκολες συνθήκες αποτυπώνοντας σε αυτό τους καημούς, τους πόθους, τα πάθη και τις ελπίδες του, όπως έκανε και με τη συμμετοχή του σε συναυλία αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς, έξω από την πύλη του εργοστασίου, κατά τον 9μηνο αγώνα τους.

Με το πλούσιο έργο του, άφησε φεύγοντας ένα βαθύ χνάρι στην ελληνική μουσική που δεν θα μπορέσει να το σβήσει ο χρόνος.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ