Τετάρτη 14 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μήνυση απο τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα

Μήνυση κατά των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και με αίτημα να επανέλθει η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, κατέθεσαν προχτές αντιπροσωπεία τους και το ΔΣ της ΟΛΜΕ, υλοποιώντας σχετική απόφασή του.

Η μήνυση αφορά τους 85 εκπαιδευτικούς (από τους 1.799 που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα), στους οποίους έχει γίνει περικοπή μισθού από τις 22 Μάρτη 2014, χωρίς να έχει εκδοθεί ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης.

Οι εκπαιδευτικοί μηνύουν τους υπουργούς και τη Γενική Διευθύντρια Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος (αρ. 259 ΠΚ) και της υπεξαίρεσης (αρ. 298 παρ. 2 ΠΚ) σε βάρος των 85 εκπαιδευτικών.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται το καθεστώς ομηρίας για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, αφού ελάχιστοι έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις, η πλειοψηφία είναι σε αναμονή των οριστικών πινάκων, για 200 από αυτούς δεν έχει εκδοθεί προκήρυξη. Το καθεστώς αυτό ξεκίνησε τον Ιούνη του 2013, όταν καταργήθηκαν οι ειδικότητές τους στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση, ένα χτύπημα στους μαθητές τους και στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά των εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ