Πέμπτη 15 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ετοιμασίες για επιστράτευση εφέδρων

ΝΤΟΝΕΤΣΚ.--

Ενώ οι μάχες ανάμεσα στο στρατό της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου και τους πολιτοφύλακες συνεχίζονται στην Ανατολική Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Πάβλο Κλίμκιν, ανακοίνωσε χτες ότι τις επόμενες μέρες σχεδιάζεται η συνάντηση της λεγόμενης Ομάδας Επαφής, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του Κιέβου, της Μόσχας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και των πολιτοφυλάκων από τις αυτοονομαζόμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ (Ντονμπάς).

«Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό και ελπίζω ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες, όμως η ημερομηνία θα πρέπει να συμφωνηθεί», δήλωσε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ. Η αρχικά προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση στην Αστάνα του Καζαχστάν ανάμεσα στους ηγέτες των Ουκρανίας, Ρωσίας, Γερμανίας και Γαλλίας, όπως όλα δείχνουν, θα αναβληθεί.

Η Ομάδα Επαφής διαπραγματεύεται πάνω στα σημεία της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας, που είχε αποφασιστεί στις 5 Σεπτέμβρη στο Μινσκ της Λευκορωσίας αλλά στην ουσία έμεινε στα χαρτιά. Τελευταίο περιστατικό η ρουκέτα που έπεσε σε λεωφορείο με αμάχους στο Ντόνετσκ την Τρίτη και σκότωσε 12 ανθρώπους.

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει και η απόφαση του Προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο (του μεγαλοβιομήχανου της σοκολάτας και άλλων επιχειρήσεων) να ανακοινώσει την άμεση επιστράτευση εφέδρων (σε τρεις δόσεις) για να συνεχίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή Ντονμπάς. Την ίδια ώρα «κατήγγειλε» σχέδια «ειδικών υπηρεσιών γειτονικής χώρας» - δεν κατονόμασε αλλά προφανώς εννοούσε τη Ρωσία - «να επιχειρήσουν να εμποδίσουν τη διαδικασία της επιστράτευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ