Παρασκευή 16 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απανωτά ναυτικά ατυχήματα τις τελευταίες μέρες

Καμπανάκι κινδύνου για τα περιστατικά που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή ναυτεργατών και επιβατών

Τα απανωτά ναυτικά ατυχήματα τις τελευταίες μέρες, μαρτυρούν υποσυντήρηση των πλοίων, ενώ άλλα στάλθηκαν από τις ναυτιλιακές εταιρείες να ταξιδέψουν μεσοπέλαγα με σφοδρότατη θαλασσοταραχή. Χτες έμεινε ακυβέρνητο από μηχανική βλάβη το φορτηγό πλοίο «LADY GAIA» με σημαία Ιταλίας στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ανδρου, με 12 αλλοδαπούς ναυτεργάτες. Μέχρι και χτες το απόγευμα αναμενόταν να ρυμουλκηθεί στο κοντινότερο λιμάνι, αν στο μεταξύ το πλήρωμα δεν αποκαθιστούσε τη βλάβη.

Προχτές το απόγευμα το 35χρονο ακτοπλοϊκό πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» παρουσίασε βλάβη στο δεξί βαρούλκο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σηκώσει άγκυρα και να αποπλεύσει από το λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη. Την Τρίτη το πρωί το φορτηγό πλοίο «MARE» με σημαία Αγ. Βικεντίου εξέπεμψε «SOS», ενώ ταξίδευε στη θαλάσσια περιοχή Κολυμπάρι Χανίων, με 6 ναυτεργάτες πλήρωμα. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης ως και 10 μποφόρ. Το πλήρωμα εγκατέλειψε το πλοίο και παραλήφθηκε από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Τη νύχτα της 12ης Γενάρη το επιβατηγό πλοίο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΠΗΛΙΑΝΗ» προσάραξε με την πίσω δεξιά πλευρά σε βράχο δυτικά της νησίδας Γυαλί στη Νίσυρο και του απαγορεύτηκε ο απόπλους. Τέλος, στις 11 Γενάρη το υδροπτέρυγο «F/D XVΙΙ» παρουσίασε μηχανική βλάβη, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από Πόρο προς Πειραιά, με έντεκα επιβάτες. Αναγκάστηκε να πάει στην Υδρα για να αποβιβάσει τους επιβάτες. Το ίδιο υδροπτέρυγο είχε παρουσιάσει μηχανική βλάβη και πριν από ένα μήνα.

Στο μεταξύ, στην Ελλάδα βρίσκονται από χτες οι πρώτες τρεις σοροί των συνολικά εννιά Ελλήνων επιβατών που βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν στις 28/12 ξέσπασε πυρκαγιά στο πλοίο «NORMAN ATLANTIC». Πρόκειται για τους Γεράσιμο Καζαντζίδη, Κωνσταντίνο Κουφόπουλο και Νικόλαο Παράσχη.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η νεκροψία που έγινε στις τρεις σορούς έδειξε ότι απεβίωσαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα λόγω πνιγμού, αλλά και εξαιτίας του «σοκ» που υπέστη ο οργανισμός τους όταν έπεσαν στην παγωμένη θάλασσα. Στο Πρίντεζι συνεχίζονται οι προσπάθειες της ιταλικής πυροσβεστικής να ερευνήσει τα γκαράζ του πλοίου, ενώ μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί δύο επίπεδα που δεν είχαν «πειραχτεί» από τη φωτιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ