Σάββατο 17 Γενάρη 2015 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτη, Ευ. Βενιζέλο, Β. Παπανδρέου και τους αρχηγούς των Οπλων κατά την επίμαχη περίοδο, ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες στη δίκη σε δεύτερο βαθμό του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Α. Τσοχατζόπουλου, ο συνήγορός του. Το αίτημα κλήσης των μελών του ΚΥΣΕΑ απασχόλησε και τη χτεσινή συνεδρίαση και η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Παρεμβαίνοντας, ο Α. Τσοχατζόπουλος είπε: «Το ΚΥΣΕΑ είναι αναγκαίο (σ.σ. στη δίκη). Δεν ξέρετε πώς λειτουργεί ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων... Δεν μπορεί να παρεμβαίνει ο καθένας».

ΣΗΜΕΡΑ αναμένεται να απολογηθούν οι δύο άνδρες που φέρονται ως συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή σε «άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση, κακουργηματική παράβαση του νόμου περί όπλων και υπόθαλψη εγκληματία».

ΔΙΕΚΟΨΕ για τις 5/2 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου θα δικάζονταν οι υπεύθυνοι (19 άτομα) του λεγόμενου σκανδάλου «Energa - Hellas Power» που φέρεται να ζημίωσαν το Δημόσιο κατά περίπου 270 εκατ. ευρώ μην αποδίδοντας τα δημοτικά τέλη και τα χαράτσια που εισέπρατταν από τους πολίτες καθώς και το «χαράτσι». Χτες εμφανίστηκαν πρόθυμοι να επιστρέψουν μέρος του ποσού που έχουν καταχραστεί για να τύχουν των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου.

AΣΘΕΝΗΣ σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χτες στις 08.32 το πρωί στην Αττική, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθήνας. Το επίκεντρο εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα βόρειο - βορειοανατολικά της Αθήνας στην περιοχή του Γαλατσίου. Η δόνηση ήταν επιφανειακή με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 12 χιλιόμετρα και έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

ΜΕΓΑΛΗ επιχείρηση της Ασφάλειας διεξήχθη χτες σε Αθήνα και επαρχία για την εξάρθρωση κυκλώματος με όπλα και εκρηκτικά που έχει προσβάσεις ακόμα και στις φυλακές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήδη έχουν προσαχθεί τουλάχιστον δέκα άτομα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως έχουν βρεθεί όπλα και εκρηκτικά.

ΔΥΟ άστεγοι μεταφέρθηκαν χτες στο νοσοκομείο, έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο παλιό εγκαταλειμμένο διώροφο κτίριο της χαρτοβιομηχανίας SOFTEX, όπου είχαν βρει καταφύγιο, στην Ιερά Οδό 93 στον Βοτανικό.

ΟΣΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ δεν κατέθεσαν - για διάφορους λόγους - τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο διάστημα της επίσχεσης που έκαναν πάροχοι του ΕΟΠΥΥ από 1-12-2014 έως 10-12-2014, έχοντας πληρώσει από την τσέπη τους, μπορούν να τα υποβάλουν τώρα. Οι περιφερειακές διευθύνσεις μόνο για το διάστημα της επίσχεσης θα προχωρήσουν στην εκκαθάριση και θα αποζημιώσουν τους ασφαλισμένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ