Τετάρτη 21 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Ενδοαστικοί διαγκωνισμοί στο φόντο του μακελειού

ΠΑΡΙΣΙ.--

Εντείνεται η ενδοαστική «κόντρα» στη Γαλλία, όπου, στο φόντο του πρόσφατου μακελειού με το θάνατο 17 αθώων ανθρώπων, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις διαγκωνίζονται για το ποια είναι πιο άξια να εξασφαλίσει την υποταγή των λαϊκών στρωμάτων που απαιτεί η υπεράσπιση των μονοπωλιακών συμφερόντων.

Ετσι, η πρόεδρος του «Εθνικού Μετώπου» Μαρίν Λεπέν υπογράμμισε ότι η άνοδος του «εξτρεμιστικού ισλαμισμού» στη Γαλλία οφείλεται στη «μαζική και ανεξέλεγκτη μετανάστευση» και χαρακτήρισε προτάσεις «αδιανόητης ελαφρότητας» τα μέτρα καταστολής και αστυνόμευσης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση των σοσιαλδημοκρατών.

Παράλληλα, το στρατόπεδο του αστικού κοσμοπολιτισμού όπου συμμετέχει και η σημερινή κυβέρνηση, επιχειρεί να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος «όλων των Γάλλων», ελπίζοντας ότι έτσι θα καταφέρει να εξασφαλίσει τη συστράτευση του λαού με τα σχέδια των γαλλικών μεγαλοεπιχειρηματιών.

Στο μεταξύ, η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνδρες 22-28 ετών παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο για να τους απαγγελθούν ενδεχομένως κατηγορίες για στήριξη των δραστών των πρόσφατων επιθέσεων. Τέλος, πηγή της γαλλικής Προεδρίας ανέφερε ότι, τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης προς Παρασκευή, πέταξε τηλεκατευθυνόμενη ιπτάμενη συσκευή πάνω από το Μέγαρο των Ηλυσίων, που «εντοπίσθηκε» και «απομακρύνθηκε αμέσως» από τις δυνάμεις ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ