Πέμπτη 22 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή

Το «παρών» έδωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και Κώστας Πετρόπουλος, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής μπάσκετ

Η σημερινή τραγική πραγματικότητα στους τομείς της Αθλησης και της Φυσικής Αγωγής, αποτέλεσμα των πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και συνεχίστηκαν επί της τελευταίας συγκυβέρνησης, βρέθηκε στο επίκεντρο της πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης που διοργάνωσε προχτές η Κομματική Οργάνωση Περιστερίου του ΚΚΕ. Το «παρών» έδωσαν το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας Νίκος Σοφιανός καθώς και ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, πρώην προπονητής της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ και επίσης υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας Κώστας Πετρόπουλος.

Στην παρέμβασή του ο Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι σήμερα ακόμα και άτομα που δεν ταυτίζονται εξολοκλήρου ιδεολογικά με το ΚΚΕ αναγνωρίζουν σε αυτό κάποια πράγματα που τα έχει ταλαιπωρήσει το πολιτικό σύστημα, τη συνέπεια, την εγγύηση λόγων και έργων, την ανιδιοτέλεια, την ηθική υπεροχή. Σχολιάζοντας την, όπως δείχνουν τα πράγματα, επερχόμενη αλλαγή διακυβέρνησης, ο Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι τόσο αυτοί που κυβέρνησαν μέχρι τώρα όσο και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν δώσει καμία απάντηση για τα κρίσιμα και καυτά προβλήματα που ταλανίζουν τη λαϊκή οικογένεια, όπως το πού θα βρουν δουλειά 1,5 εκατ. άνεργοι, πώς θα φύγει από τη φτώχεια όλος αυτός ο κόσμος, τι θα γίνει με βασικούς τομείς, όπως η Υγεία, η Παιδεία κ.τ.λ. «Για όλα αυτά δεν υπάρχει απάντηση ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό είναι πολύ άσχημο να ακούς κάποιον να λέει ότι ένα να κάνει απ' τα δέκα κάτι είναι... Και το ένα απ' τα δέκα, για παράδειγμα, μπορεί να είναι η 13η σύνταξη γι' αυτούς που παίρνουν σύνταξη μέχρι 700 ευρώ. Και οι άλλοι που παίρνουν σύνταξη πάνω από 700 ευρώ δεν θα δουν τη 13η σύνταξη. Για τη 14η σύνταξη που χάθηκε ή τον αντίστοιχο μισθό τι θα γίνει; Ξεχάστηκε. Είναι φανερό ότι γίνεται μια προσπάθεια να μειωθούν οι απαιτήσεις του λαού, να του δείξουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα πράγματα και πάνω σε αυτό διεξάγεται μια κόντρα με συνταγή από το παρελθόν, όπως με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτές τις συνθήκες, τα προβλήματα, η φτώχεια, η ανεργία, η ανέχεια, τα αφεντικά της τρόικας, τα βάσανα του κοσμάκη, θα είναι εδώ. Γι' αυτό έχει σημασία να είναι εδώ και ένα δυνατό ΚΚΕ, που έχει πρόταση εξουσίας, πρόταση διακυβέρνησης, θα υπερασπιστεί τα λαϊκά δικαιώματα, θα παλέψει για να ανακτηθούν οι απώλειες που υπήρχαν τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός.

Οσον αφορά τα ζητήματα της Αθλησης και της Φυσικής Αγωγής, ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στη θέση του Κόμματος για κατάργηση της σύνδεσης του Αθλητισμού με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τη μετατροπή του σε μέσον κέρδους για τους επιχειρηματίες μέσω της εμπορευματοποίησης. Επίσης, τόνισε την ανάγκη για άμεση λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια τον Αθλητισμό, όπως αυτά με τη χρηματοδότηση των ομοσπονδιών και των σωματείων. Μίλησε για την ανύπαρκτη Φυσική Αγωγή σήμερα, τονίζοντας πως το σύστημα δεν αντιμετωπίζει ως δικαίωμα του λαού τον Αθλητισμό, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και απ' το ό,τι επικρατεί, όπως η μείωση των ωρών Φυσικής Αγωγής στα σχολεία, τα χαράτσια, η ιδιωτικοποίηση των αθλητικών χώρων, η απουσία σχολικού αθλητισμού.

Από την πλευρά του ο Κώστας Πετρόπουλος τόνισε πως ήταν μεγάλη του τιμή να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ. Με χρόνια εμπειρίας στους αγωνιστικούς χώρους ως παίκτης και προπονητής, μίλησε για τη λάθος νοοτροπία που επικρατεί σήμερα ακόμα και από γονείς που σπρώχνουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό μόνο και μόνο με το σκεπτικό της απόκτησης χρημάτων, δόξας. «Τα παιδιά πρέπει πρώτα απ' όλα να βλέπουν τον Αθλητισμό ως χαρά, ως προϋπόθεση για την καλή τους υγεία, για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, ακόμα και ως βοήθεια για τη μόρφωσή τους και όχι εις βάρος αυτής», υπογράμμισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ