Δευτέρα 26 Γενάρη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεισόδιο με Ξηρό στις φυλακές Δομοκού

Επίθεση στις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείται, φέρεται να δέχτηκε ο Χρ. Ξηρός από 55χρονο ποινικό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αφορμή ήταν τα υποτιμητικά σχόλια που έκανε για τους ποινικούς σε συνέντευξη μετά τη σύλληψή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα βίντεο από τις κάμερες των φυλακών εμφανίζουν και δύο κρατούμενους «αντιεξουσιαστές» να βρίσκονται κοντά στο σημείο της επίθεσης, αλλά παραμένει άγνωστο αν είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή.

Στη συνέντευξη που επικαλούνται τα δημοσιεύματα, ο Χρ. Ξηρός είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με ποινικούς και είχε μιλήσει για «ανθρώπους που λειτουργούν μόνο για ίδιον όφελος», καθώς και για «άτομα τα οποία το μόνο που ξέρουν είναι να κλέβουν γριές για τις δικές τους τσέπες».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι οι αποκαλούμενοι «Πυρήνες της Φωτιάς» σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Χρ. Ξηρό μετά την απόδρασή τους από τις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, σε κρυπτογραφημένες επιστολές που αντάλλαξαν μεταξύ τους τα μέλη των «Πυρήνων» έκαναν λόγο για «απόλυση» του Χρ. Ξηρού, επειδή τον θεωρούσαν υπεύθυνο για την αποτυχία των βομβιστικών επιθέσεων με αποστολή παγιδευμένων φακέλων στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας και στη ΔΟΥ Κορυδαλλού. Πίστευαν ότι με ευθύνη του δεν κατασκευάστηκαν σωστά οι βόμβες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ