Δευτέρα 26 Γενάρη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Χωρίς αλλαγές στην κορυφή

Icon

Χωρίς αλλαγές στην κορυφή αλλά με διαφοροποιήσεις στην ουρά εξελίχθηκε το κυρίως μέρος της 20ής αγωνιστικής στη Super League, η αυλαία της οποίας θα κλείσει σήμερα με δύο αγώνες, σε Αγρίνιο και Χανιά. Στα ψηλά σκαλοπάτια ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το τρίποντο απέναντι στον ΟΦΗ εκτός, ενώ ο δεύτερος ΠΑΟΚ το κατάφερε αυτό πιο ξεκούραστα αφού επρόκειτο να αντιμετωπίσει τη Νίκη Βόλου. Με νίκες συνέχισαν και οι άλλοι δύο της πρώτης τετράδας Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης. Στα της ουράς ο Πανθρακικός ήταν ο πλέον κερδισμένος.

Στο Ηράκλειο ο Ολυμπιακός έδειξε για μια ακόμη φορά τη βελτιωμένη εικόνα που είχε και στον αγώνα της Ξάνθης επικρατώντας του ΟΦΗ των πολλών προβλημάτων με 3-0 χάρη στα γκολ των Ντομίνγκεζ (30'), Φουρτούνη (74'), Μήτρογλου (88') παραμένοντας μόνος στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Οι «ερυθρόλευκοι» παρά τις όποιες προσπάθειες των γηπεδούχων να τους απειλήσουν (με κορυφαία την ευκαιρία του Τζορτζ στο 51') ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Στο «Απ. Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Καλλονής με 1-0 πετυχαίνοντας μια νίκη που οι χαμένες ευκαιρίες του και οι αποφάσεις του διαιτητή Γιάχου (οι «πράσινοι» φωνάζουν για δύο πέναλτι) την έκαναν να φαντάζει πιο δύσκολη. Τη λύση για μια ακόμη φορά έδωσε ο Μπεργκ (78').

Στην Τρίπολη ο Αστέρας μετά από μια σειρά μέτριων εμφανίσεων επέστρεψε στις επιτυχίες και επικρατώντας του Πανιωνίου με 2-0 με γκολ των Σανκαρέ (3') Μπαράλες (56') κρατήθηκε στην 4η θέση περιμένοντας με λιγότερο άγχος το σημερινό αποτέλεσμα του Παναιτωλικού.

Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός επί του Λεβαδειακού με 1-0 και έδειξε να συνέρχεται από τη... σφαλιάρα του Κυπέλλου (ήττα με 4-0 από τον ΟΦΗ) κατακτώντας ένα πολύτιμο τρίποντο που του δίνει βαθμολογική ανάσα στα δρώμενα της ουράς.

Επιβλητική νίκη με 4-0 επί της Βέροιας σημείωσε η Κέρκυρα που απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι εντός έδρας είναι ιδιαίτερα δυναμική ενώ δείχνει να σταθεροποιείται στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας παίρνοντας ανάσα στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έδειξαν για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα μια κακή εικόνα που τους έχει ρίξει στην 6η θέση της βαθμολογίας. Βαθμούς και γκολ μοιράστηκαν Ξάνθη και ΠΑΣ που αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στα Πηγάδια και συνέχισαν να συγκατοικούν στην 8η θέση.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 48, ΠΑΟΚ 46, Παναθηναϊκός 40, Αστέρας Τρίπολης 35, Παναιτωλικός 31, Βέροια 30, Ατρόμητος 29, Ξάνθη 28, ΠΑΣ Γιάννινα 28, Κέρκυρα 25, Καλλονή 24, Πλατανιάς 22, Πανθρακικός 21, Λεβαδειακός 21, Πανιώνιος 16, ΟΦΗ 14, Εργοτέλης 12, Νίκη Βόλου 7 (Σημ.: 1. Η Νίκη Βόλου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. 2. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι σημερινοί αγώνες).

Κλείνει η αυλαία σε Αγρίνιο και Χανιά

Με τον αγώνα μεταξύ Παναιτωλικού και Ατρομήτου (17.15 ΝS1) να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αλλά και την κρητική... μονομαχία ανάμεσα σε Πλατανιά και Εργοτέλη (19.30 NS1) να έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες κλείνει σήμερα η αυλαία της 20ής αγωνιστικής.

Στο Αγρίνιο οι γηπεδούχοι θέλουν να εκμεταλλευτούν ακόμη μια φορά την έδρα τους και να ξαναπλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής τον τέταρτο Αστέρα Τρίπολη ενώ ο Ατρόμητος αναζητεί την επιτυχία που θα του δώσει το δικαίωμα να καλύψει το χαμένο έδαφος των τελευταίων αγωνιστικών.

Στα Χανιά ο Πλατανιάς στοχεύει στο να κάνει ένα ακόμη βήμα για τον στόχο της παραμονής ενώ ο Εργοτέλης δεν έχει περιθώρια απωλειών αφού είναι ο ουραγός της βαθμολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ