Δευτέρα 26 Γενάρη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΠΑΣΟΚ
Κατεβάζουν φωτογραφίες του Παπανδρέου...

Αδηλο φαντάζει το μέλλον για το ΠΑΣΟΚ μετά το χτεσινό, ιστορικά χαμηλό εκλογικό ποσοστό. Παρότι στελέχη κοντά στην ηγεσία Βενιζέλου, μέχρι και την τελευταία στιγμή επέμεναν ότι στις τελευταίες αναμετρήσεις τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ ήταν διπλάσια από όσα «έβλεπαν» οι δημοσκοπήσεις, τελικά διαψεύστηκαν παταγωδώς με τα χτεσινά αποτελέσματα.

Σε αυτή τη βάση, παράγοντες όπως οι Ανδ. Λοβέρδος και Οδ. Κωνσταντινόπουλος προανήγγειλαν χτες το βράδυ συνέδριο της παράταξης, με κεντρικό αιτούμενο την «ενότητα» του χώρου, «να μη χαθεί η παράταξη», με την πρόσκληση όπως φαίνεται να απευθύνεται και σε στελέχη και μέλη που πήγαν στο ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου.

Για δε τον Γ. Παπανδρέου εξαπολύουν μύδρους ισχυριζόμενοι ότι διέσπασε την παράταξη και χαντάκωσε την όποια δυναμική της, με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, κατά πληροφορίες, στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ κατέβασαν φωτογραφίες του από τους τοίχους...

Ενδεικτικά ήταν και όσα είπε ο Ευ. Βενιζέλος αργά χτες βράδυ στο μήνυμά του. Απέδωσε ονομαστικά την ευθύνη στον Γ.Α.Π. για το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή κατέλαβε την τρίτη θέση, ενώ - όπως είπε - το ΠΑΣΟΚ μπορούσε να την κατακτήσει αν δεν υπήρχε η υπονόμευση - όπως την χαρακτήρισε - και η διάσπαση από τον Παπανδρέου.

Παραπέρα, ο Ευ. Βενιζέλος ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί για το μικρό και ανεπαρκές - όπως το προσδιόρισε - ποσοστό του ΠΑΣΟΚ. Συμπλήρωσε ότι το κόμμα του πάει σε ένα συνέδριο ριζικής ανανέωσης, ενότητας, συσπείρωσης του ευρύτερου χώρου, με όλα τα θέματα ανοιχτά, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της ηγεσίας. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι θα πρόκειται για συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, «όχι άλλων μορφωμάτων», δείχνοντας ότι δεν θέλει επαφές με το ΚΙΔΗΣΟ.

Τέλος, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επωμίζεται τεράστιες ευθύνες, και τον προειδοποίησε ότι δε θα του αρκεί η «τεχνική πλειοψηφία» που έχει κατακτήσει στη Βουλή, αλλά θα χρειαστεί «πολιτική και κοινωνική συναίνεση», εμφανιζόμενος ουσιαστικά διαθέσιμος να βάλει πλάτη στο να περάσουν και τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ