Πέμπτη 29 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Κινητοποίηση σήμερα για τις απολύσεις στα «Public»

Στις 11 π.μ., έξω από το κατάστημα που διατηρεί η εταιρεία στο κέντρο της Κέρκυρας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων από την επιχείρηση «Public» οργανώνει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σήμερα, Πέμπτη, στις 11 π.μ., έξω από το κατάστημα που διατηρεί η εταιρεία στο κέντρο της Κέρκυρας.

Την περασμένη Δευτέρα, πέντε εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους, επειδή η επιχείρηση αποφάσισε να κλείσει το κατάστημά της στην περιοχή Σολάρι. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι να ανακοινώσει τις απολύσεις, η εργοδοσία μοίραζε υποσχέσεις στους εργαζόμενους ότι θα μεταφερθούν στο κατάστημα του κέντρου και δε θα χάσουν τη δουλειά τους.

Το σωματείο σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Η επιχείρηση "Public", αφού καλά καλά ξεζούμισε τους εργαζόμενους, για πάνω από ένα χρόνο, με εντατικοποίηση της δουλειάς και μισθούς πείνας, ανακοίνωσε ότι κλείνει το υποκατάστημα στο Σολάρι, πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους.

Το πρόσχημα ήταν ότι κάλυψε το πλάνο της μόνο κατά 98% και όχι στο 100%! Πρόκειται για την ίδια επιχείρηση που το προηγούμενο διάστημα αυτοπροβαλλόταν ως "ελληνική επιχείρηση που εν καιρώ κρίσης ανοίγει νέα καταστήματα και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας". Να σημειωθεί πως οι απολύσεις αυτές έρχονται μετά από μια περίοδο μεγάλης κερδοφορίας για την εργοδοσία».

Ακόμα σχολιάζει πως το γεγονός ότι η εργοδοσία προχώρησε στις απολύσεις από την πρώτη μέρα της νέας κυβέρνησης «δείχνει ότι δεν αισθάνεται καμία πίεση από αυτήν την αλλαγή και επιβεβαιώνει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε νέους και παλιούς σωτήρες. Αυτό που μπορεί να βάλει φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία είναι μόνο ένα μαζικό, μαχητικό εργατικό κίνημα».

Το ΚΚΕ

Την απόλυση των πέντε εργαζομένων καταγγέλλει η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ και απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψή τους. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η εταιρεία αποφάσισε να κλείσει το συγκεκριμένο κατάστημα όχι γιατί δεν είχε κέρδη, αλλά γιατί με αυτή την κίνησή της θέλει να τα αυξήσει ακόμη περισσότερο, πετώντας τους εργαζόμενους στον δρόμο. Επιβεβαιώνεται η προεκλογική θέση του ΚΚΕ ότι παρά την όποια κυβέρνηση θα προέκυπτε την επόμενη μέρα των εκλογών, στις 26 του μήνα τα προβλήματα, οι απολύσεις, οι αντεργατικοί νόμοι και οι απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων θα βρίσκονται εδώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ