Παρασκευή 30 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων

Ζητάει να συμμετέχουν και οι συμβασιούχοι στην εκλογή εκπροσώπου των εργαζομένων στη διοίκηση του Οργανισμού του δήμου

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα
Διασπαστικά φαινόμενα καλλιεργούν η διοίκηση του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δήμου Κερκυραίων και η πλειοψηφία του σωματείου των δημοτικών υπαλλήλων, όπως καταγγέλλει η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον αποκλεισμό των συμβασιούχων από τη διαδικασία εκλογής του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού. Σημειώνει, μάλιστα, ότι οι εργαζόμενοι κάτω από τέτοιο καθεστώς στις κοινωνικές δομές του Δήμου φτάνουν τους 103, έναντι μόλις 50 εργαζομένων με μόνιμη θέση ή σύμβαση αορίστου χρόνου.

Χτες, αντιπροσωπεία της Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τον δήμαρχο, στον οποίο επέδωσε υπόμνημα με το αίτημα, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στη διοίκηση του Οργανισμού να εκλεγεί από όλους τους εργαζομένους στις κοινωνικές δομές του Δήμου (παιδικοί σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, κ.λπ.), χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.

Στο υπόμνημα, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Είναι αυτονόητο πως όλοι οι εργαζόμενοι έχουν τα ίδια δικαιώματα σ' αυτή την εκπροσώπηση, δηλαδή δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, προκειμένου να μεταφέρονται κάθε είδους αιτήματα και ζητήματα όλων των εργαζομένων των υπηρεσιών του Οργανισμού. Ομως, τόσο η διοίκηση του Οργανισμού όσο και η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου δημοτικών υπαλλήλων, με κινήσεις και ενέργειες που δεν έχουν βάσιμα νομικά και ηθικά ερείσματα, αποκλείουν από τη διαδικασία της εκλογής του εκπροσώπου εργαζομένων το μεγαλύτερο τμήμα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό είναι 153. Απ' αυτούς οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου είναι 50. Η μεγαλύτερη μερίδα όμως των εργαζομένων αυτών, είναι 103 συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων που με διάφορα προγράμματα εργάζονται πολλά χρόνια στο Δήμο Κέρκυρας, με μισθούς και δικαιώματα κατώτερα, επειδή έτσι προστάζουν οι αντεργατικοί νόμοι των ευέλικτων και ελαστικών σχέσεων εργασίας που επιβλήθηκαν για χρόνια από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της χώρας. Γι' αυτούς, λοιπόν, τους εργαζόμενους γίνεται η προσπάθεια αποκλεισμού και παραγκωνισμού τους από την υπηρεσιακή διοίκηση του Οργανισμού κι απ' την πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου ΟΤΑ.

Επειδή ως ΠΑΜΕ γνωρίζουμε και αντιπαλεύουμε χρόνια στους χώρους δουλειάς και στο συνδικαλιστικό κίνημα τα φαινόμενα της τεχνητής διάσπασης και διαίρεσης των εργαζομένων, είτε από εργοδότες είτε από πρόθυμους συνδικαλιστικούς κύκλους και υπαλλήλους, γι' αυτό και καταδικάζουμε αυτά τα φαινόμενα. Θέση μας αδιαπραγμάτευτη ήταν και είναι, η ενιαία εκπροσώπηση και συμμετοχή στις αποφάσεις όλων των εργαζομένων μέσα από τα εργασιακά τους σωματεία χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς από εκάστοτε πλειοψηφίες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη για την ενίσχυση του αγώνα των συμβασιούχων (2019-01-23 00:00:00.0)
Πρωτοβουλία για την ενίσχυση του αγώνα των χιλιάδων συμβασιούχων (2019-01-22 00:00:00.0)
Αποκλείει εργαζόμενους από τη Γενική Συνέλευση (2008-11-01 00:00:00.0)
Επέμβαση στη συνδικαλιστική δράση (2000-09-01 00:00:00.0)
Ανάγκη αντίστασης και αναχαίτισης αυτής της επικίνδυνης πορείας (2000-07-05 00:00:00.0)
"Οχι" στη νοθεία και τους αποκλεισμούς (1997-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ