Σάββατο 31 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Λεπτές ισορροπίες στην κορυφή

Με το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του μέχρι στιγμής πρωτοπόρου Ολυμπιακού και του δεύτερου ΠΑΟΚ να πλησιάζει (8 Φλεβάρη), οι αγωνιστικές που μεσολαβούν (αφού υπάρχει και εμβόλιμη την ερχόμενη Τετάρτη) μέχρι το καθοριστικό όπως δείχνουν τα πράγματα παιχνίδι για το σκηνικό της κορυφής, αποκτούν ξεχωριστή κρισιμότητα. Ετσι, στην 21η αγωνιστική, που θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο Βορρά, αφού σε Βέροια και Τούμπα Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους με διαφορετικούς ρόλους, φιλοξενούμενου και οικοδεσπότη αντίστοιχα.

Ας σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αγωνιστική, πέρα απ' το αγωνιστικό ενδιαφέρον, έχει και μια πρωτοτυπία, καθώς για πρώτη φορά δεν θα διεξαχθούν δυο παιχνίδια εξαιτίας προβλημάτων που συσχετίζονται με τα οικονομικά δυο συλλόγων. Αυτό του Εργοτέλη με τη Νίκη Βόλου (που ως γνωστόν έχει αποχωρήσει απ' το πρωτάθλημα), αλλά και του Ατρομήτου με τον ΟΦΗ, εξαιτίας της ποινής που επέβαλε η διοργανώτρια στους Κρητικούς λόγω μη εκπλήρωσης οφειλών που έχουν τελεσιδικήσει προς παλιούς παίκτες της ομάδας. Ετσι, Εργοτέλης και Ατρόμητος παίρνουν ξεκούραστα τους τρεις βαθμούς.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Ολυμπιακός μετά τον...περίπατο στο Κύπελλο επί του Τυρνάβου (8-0), αλλά και το εξίσου εύκολο πέρασμα απ' το «Γεντί Κουλέ» σε βάρος του ΟΦΗ την προηγούμενη αγωνιστική (3-0), καλείται να βγάλει νικηφόρα τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας αποστολή που έχει. Πλέον, με την απόκτηση του Φελίπε Σαντάνα (δανεικός απ' τη Σάλκε με οψιόν αγοράς) για τα μετόπισθεν, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να διατηρηθούν σε υψηλούς ρυθμούς ενόψει της δύσκολης περιόδου που ακολουθεί και περιλαμβάνει ντέρμπι σε πρωτάθλημα, κύπελλο αλλά και υποχρεώσεις για το «Γιουρόπα Λιγκ». Απ' την άλλη πλευρά, η Βέροια ψάχνει τον τελευταίο καιρό να σταθεροποιηθεί αγωνιστικά (τη νίκη με 4-0 επί του ΟΦΗ ακολούθησε η ήττα με το ίδιο σκορ απ' την Κέρκυρα), προκειμένου να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες έχει για είσοδο στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Μίνι-ντέρμπι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αναμέτρηση της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναιτωλικού. Ο ξεκούραστος απ' την προηγούμενη αγωνιστική (πήρε το τρίποντο στα χαρτιά λόγω της Νίκης Βόλου), αλλά και ενισχυμένος για τα καλά με την απόκτηση των Νομπά και Ρικάρτο Κόστα, ΠΑΟΚ, έχει ως στόχο να μη χάσει έδαφος μέχρι την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο οι Αγρινιώτες, που δεν αποτελούν εύκολο αντίπαλο, πραγματοποιούν σπουδαία πορεία φέτος, που τους έχει φέρει εντός της πρώτης πεντάδας (οδηγεί στα πλέι οφ), και δεν κρύβουν πλέον τα όνειρα για ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Στα άλλα παιχνίδια ξεχωρίζει το ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρας, ενώ ο Παναθηναϊκός υποδεχόμενος τον Πλατανιά αναζητεί βάλσαμο για να ξεπεράσει το αποκλεισμό απ' το Κύπελλο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ -Η TV

ΣΑΒΒΑΤΟ: Πανιώνιος - Πανθρακικός (15.00 ΝS2), Καλλονή - Αστέρας Τρίπολης (17.15 ΝS1), ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός (19.30 ΝS1). ΚΥΡΙΑΚΗ: Παναθηναϊκός - Πλατανιάς (15.00 NS2), Λεβαδειακός - Ξάνθη (17.15 NS 2), ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα (17.15 NS4), Βέροια - Ολυμπιακός (19. 30 ΝS1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ