Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΑΛ ΙΘΑΚΗΣ
Ανάγκη η σίτιση και στέγαση των μαθητών

Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης για τους μαθητές που φοιτούν μακριά από τα σπίτια τους

Δωρεάν σίτιση και διαμονή στους μαθητές του ΕΠΑΛ Ιθάκης που φοιτούν σε αυτό, ζώντας μακριά από τις οικογένειές τους, ζητά η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης από κυβέρνηση, δημοτική και περιφερειακή αρχή. Τονίζει, παράλληλα, πως μόνιμη λύση για το ΕΠΑΛ Ιθάκης είναι η λειτουργία μαθητικής εστίας.

Το σωματείο των εκπαιδευτικών αναφέρεται ειδικά σε δύο μαθητές του σχολείου από την ηπειρωτική χώρα που έχουν εγγραφεί και φοιτούν κανονικά σ' αυτό, μένοντας μόνιμα στο νησί και φροντίζοντας οι ίδιοι για τη στέγη και τη διατροφή τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν ειδικότητα ναυτικής εκπαίδευσης.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι η δωρεάν φοίτηση και διαμονή μαθητών στο ΕΠΑΛ Ιθάκης είναι σημαντική, προκειμένου να διασφαλίζεται το δικαίωμα στη γνώση και ότι είναι δύσκολο για τις οικογένειες των παιδιών να αντεπεξέλθουν στα έξοδα της διαμονής τους σε μια ξένη πόλη, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της σημερινής οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΛΜΕ «εκφράζει την ανησυχία του, γιατί, κατ' απαίτηση των εφοπλιστών, έχει θεσπιστεί νομοθετικό πλαίσιο για ίδρυση ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης. Οι ιδιώτες θα πατήσουν στα προβλήματα που υπάρχουν στις συνθήκες ζωής και σπουδών των μαθητών προκειμένου να προσελκύσουν πελατεία», σημειώνει, θυμίζοντας πως το ΕΠΑΛ Ιθάκης είχε κατονομαστεί παλιότερα στη Βουλή σε συζήτηση για την ίδρυση ιδιωτικών ναυτικών σχολών και είχε ειπωθεί από την τότε υπουργό Παιδείας ότι δεν είναι βιώσιμο. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών ναυτικών σχολών και τη στήριξη του ΕΠΑΛ Ιθάκης με μόνιμο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ