Σάββατο 7 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ
Βρήκαν «ένοχο» και του φόρτωσαν 145 χρόνια φυλακή

Ενας «ένοχος» βρέθηκε για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Πρόκειται για 21χρονο Σύρο που κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Κατηγορήθηκε ως κυβερνήτης του σκάφους που βυθίστηκε πέρσι το Γενάρη, με αποτέλεσμα να χαθούν δώδεκα ψυχές, κυρίως παιδιά.

Το δικαστήριο, παρά τη λεπτομερή αναφορά που έκανε ο 21χρονος για το περιστατικό και τον τρόπο που έγινε, τα έγγραφα και τις μαρτυρίες των μεταφερομένων που προσκόμισε η υπεράσπιση, σύμφωνα με τις οποίες ο νεαρός Σύρος δεν φέρει ευθύνη, τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 145 χρόνων και φυλάκιση 3 μηνών (βάσει νομοθεσίας θα εκτίσει τα 25 έτη) καθώς και χρηματικό πρόστιμο 570.500 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές έθεσαν στο αρχείο την έρευνα τον Αύγουστο, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί των επιζώντων για το ναυάγιο ήταν αβάσιμοι. Πρόσφατη έκθεση ειδικού που προσκομίστηκε στους δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπόθεση για λογαριασμό των διασωθέντων, υποστηρίζει ότι το σκάφος ανατράπηκε γιατί ρυμουλκούνταν με ακατάλληλο τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης σχοινιού ρυμούλκησης που ήταν πολύ κοντό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ