Τρίτη 10 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επικίνδυνη θέση για το ρόλο της Αστυνομίας

Μια εξαιρετικά επικίνδυνη θέση για το ρόλο της Αστυνομίας διατύπωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης. Ισχυρίστηκε ότι η Αστυνομία δεν είναι μόνο για την εγκληματικότητα και τη διαφθορά, αλλά παίρνοντας υπόψη την κοινωνική συνοχή να αντιμετωπίζει και φαινόμενα κοινωνικής έντασης.

Σχολιάζοντας τη θέση αυτή η Αλ. Παπαρήγα ανέφερε πως «στην ταξική κοινωνία η κοινωνική συνοχή δεν υπάρχει ανεξαρτήτως της κατάστασης του κινήματος. Αλλο πράγμα η λαϊκή ενότητα, η εργατική ενότητα. "Κοινωνική συνοχή" σημαίνει ταξική συνεργασία, σημαίνει κατάργηση της απεργίας, του συλλαλητηρίου, των διαφόρων μορφών της ταξικής πάλης που μπορεί να εξελίσσονται με επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων. Και θα τα επιβλέπει η Αστυνομία αυτά...».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο υπάρχον νομικό οπλοστάσιο που ήδη προβλέπει όχι μόνο την επίθεση της Αστυνομίας, αλλά ακόμα και του Στρατού σε περίοδο απεργιών, όταν αμφισβητούνται οικονομικά συμφέροντα. Υπενθύμισε ότι αυτή η νομολογία, που είναι εμπνευσμένη από τον αντιτρομοκρατικό νόμο, ψηφίστηκε με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και, βέβαια, ενώ ψηφίστηκε με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρέμεινε εκεί, εν υπνώσει, γιατί δεν τόλμησε μέχρι τώρα καμία κυβέρνηση σε οποιεσδήποτε απεργιακές κινητοποιήσεις να χρησιμοποιήσει αυτό το νόμο.

«Τώρα, καταλαβαίνουμε ότι οι απεργίες στρέφονται κατά της κεφαλαιοκρατικής εργοδοσίας, της καπιταλιστικής εργοδοσίας, κατά των μονοπωλιακών ομίλων, κλαδικές απεργίες ή απεργίες σε τόπους δουλειάς», συνέχισε, προσθέτοντας πως «δεν ξέρω, όμως, τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Διότι για μας είναι καθαρό - δεν το κρύβουμε - ότι η πρόοδος, ο ριζοσπαστισμός σχετίζεται με την ανάπτυξη και την όξυνση της ταξικής πάλης».

Για να διορθώσει την προηγούμενη αναφορά του ο Γ. Πανούσης απάντησε πως είναι ...μακράν αυτού και της κυβέρνησης η ανάμειξη της Αστυνομίας στα κοινωνικά κινήματα και τους αγώνες για τη Δημοκρατία.

Ανταπαντώντας η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι «αναφέρομαι στο κομμάτι εκείνο - το άκουσα - που μιλάει για αταξία, ανομία, κοινωνικές εντάσεις. Δεν μιλάμε για την εγκληματικότητα, δεν μιλάμε για άλλα πράγματα, δεν μιλάμε για προβοκάτσιες, δεν μιλάμε "να καεί, να καεί..." κ.λπ. Δεν μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ