Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
Χρειάζονται νέα σχολεία

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης»

Το οξύ πρόβλημα σχολικής στέγης στο Δήμο Μεταμόρφωσης και συγκεκριμένες προτάσεις αντιμετώπισής του αναδεικνύει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», με αφορμή μία πρόσφατη σύσκεψη διευθυντών δημοτικών σχολείων και προϊσταμένων νηπιαγωγείων με τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Μεταμόρφωσης, για την κατανομή των μαθητών της Α' Δημοτικού 2015-'16. Από αυτή προέκυψε πως τα σχολεία της πόλης δε χωράνε όλα αυτά τα παιδιά.

Οπως επισημαίνει ο Σύλλογος, αυτό σημαίνει νέες «αλχημείες»: «Να επιστρατευτούν υπόγεια, λυόμενα και άλλες απίθανες αίθουσες για διδασκαλία. Η ίδια εικόνα υπάρχει και για τα νηπιαγωγεία της πόλης. Και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, επειδή υπάρχουν και μαθητές ιδιωτικών νηπιαγωγείων που θα έρθουν στα δημόσια σχολεία. Και στα νηπιαγωγεία, κάθε χρόνο δεκάδες προνήπια μένουν εκτός γιατί ...δε χωράνε και το υπουργείο τα έχει "πετάξει έξω" απ' την Προσχολική Αγωγή».

«Είναι επιτέλους ανάγκη να εγκαταλειφθούν η καθιερωμένη προχειρότητα στην αντιμετώπιση του θέματος της σχολικής στέγης, οι λεγόμενες "άμεσες λύσεις" που εφαρμόζονται κάθε χρόνο (και κρατούν μόλις λίγους μήνες) και οδηγούν σε στοίβαγμα μαθητών σε ακατάλληλες τάξεις, η "κοπτορακτική" δρόμων και περιοχών που δε λύνει κανένα πρόβλημα και ο "ρεαλισμός" που αναπαράγει και διαιωνίζει το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην πόλη μας», επισημαίνει το ΔΣ του Συλλόγου, καλώντας τους αρμοδίους να προχωρήσουν σε ίδρυση και λειτουργία 8ου Δημοτικού Σχολείου, άμεσα να λειτουργήσει το 10ο Νηπιαγωγείο που στα χαρτιά έχει ιδρυθεί, να ιδρυθεί και να δημιουργηθεί το 11ο νηπιαγωγείο, να στεγαστεί σε δικό του κατάλληλο κτίριο το ειδικό δημοτικό σχολείο Μεταμόρφωσης και να λειτουργήσει και δεύτερο Λύκειο στην πόλη καθώς το μοναδικό Λύκειο είναι ασφυκτικά γεμάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ