Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γενικολογίες και ευχολόγια για τη διαχείριση απορριμμάτων

Eurokinissi

«

Λύσεις υπάρχουν» από τη νέα περιφερειακή αρχή σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, υποστήριξε χτες ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια της έναρξης διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Βιώσιμη, Οικολογική, Οικονομική διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική», το οποίο διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε μεταξύ άλλων πως «υπάρχει εμπειρία και σύγκλιση απόψεων ανάμεσα σε όλες τις παρατάξεις και τις ιδεολογικές αφετηρίες τους» και ευχήθηκε «πάρα πολύ γρήγορα να προχωρήσει ο νέος σχεδιασμός και να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Ομως, τόσο αυτός ο σχεδιασμός όσο και οι λύσεις που διαβεβαίωσε πως έχει η περιφερειακή αρχή παρέμειναν για άλλη μία φορά άγνωστα καθώς κάτι πιο συγκεκριμένο δεν υπήρξε στην ομιλία της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου. Η περιφερειάρχης στάθηκε στο ότι «ο χρόνος μετράει αντίστροφα και πιέζει για την κατάργηση του μέχρι σήμερα αποτυχημένου, σε όλα τα επίπεδα, για τους πολίτες και τους δήμους, μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων», που έχει στο επίκεντρό του τη διαχείριση σύμμεικτων απορριμμάτων στη Φυλή, αλλά απέφυγε να μιλήσει πιο συγκεκριμένα. Αντίθετα, ανέφερε για άλλη μία φορά την επιστολή που είχε αποστείλει στους δημάρχους της Αττικής, την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ για ακύρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών για τις τέσσερις εγκαταστάσεις διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων με ΣΔΙΤ αλλά και τη διαβούλευση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης δήμων, πολιτών, φορέων που σηματοδοτεί το συγκεκριμένο διεθνές συνέδριο και το οποίο «αποτελεί απάντηση συνάμα σε όσους προκλητικά πιπιλούν την ίδια καραμέλα - ότι δήθεν η νέα περιφερειακή αρχή πορεύεται στα τυφλά χωρίς πρόγραμμα».

Ουσιαστικά, η Ρ. Δούρου επιβεβαίωσε με την παρέμβασή της πως πρόγραμμα ακόμη δεν υπάρχει και πως περιμένει το συνέδριο (σ.σ. κόστισε 40.000 ευρώ) για να συζητηθούν τυχόν λύσεις και ιδέες. Από την άλλη μεριά μίλησε για την ανάγκη να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής, ενώ στο αντίθετο οδηγεί η ολιγωρία της που παρατείνει για αόριστο χρόνο την παραμονή των σκουπιδιών στη Φυλή, στο Θριάσιο γενικότερα. Μίλησε ακόμη για το δημόσιο χαρακτήρα του αντικειμένου της διαχείρισης των απορριμμάτων, τη στιγμή που συνεχίζεται απρόσκοπτη η ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων στη Φυλή, ενώ στο ίδιο το συνέδριο δίνεται βήμα παρέμβασης στους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ