Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Διαμαρτυρία για τα σφαγεία των ΚΕΠΑ

Θα γίνει τη Δευτέρα 16 Φλεβάρη 2015, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ (Αγίου Κωνσταντίνου 8), τη Δευτέρα 16 Φλεβάρη 2015, καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Η διαμαρτυρία, όπως αποφάσισε η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ, γίνεται ενάντια στην προκλητική στάση της διευθύντριας του ΙΚΑ, που επαναπέμπει για δεύτερη φορά στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ανάπηρη με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. «Η συναδέλφισσα, αναφέρει η ΣΕΑΑΝ, έχει κριθεί για δεύτερη φορά από δευτεροβάθμια επιτροπή των ΚΕΠΑ ότι είναι δικαιούχος σύνταξης αναπηρίας. Ομως, η διευθύντρια του ΙΚΑ ζητάει να μείνει η συναδέλφισσα χωρίς και αυτή την πενιχρή σύνταξη αναπηρίας, γιατί έτσι απαιτούν οι "νόρμες" των περικοπών. Ντροπή και αίσχος! Η ΣΕΑΑΝ θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της, ιδιαίτερα στα ΚΕΠΑ που η κατάσταση εκεί ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να βασανίζονται οι συνάδελφοί μας, αλλά να μένουν χωρίς κανένα εισόδημα και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, άνθρωποι με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας».

Αναφερόμενη συνολικότερα στις προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ επισημαίνει: «Οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειές τους ούτε μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης έχουν κανένα λόγο να δώσουν πίστωση χρόνου - ανοχή στη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Λόγια παχιά πασπαλισμένα με μπόλικη ευαισθησία. "Τ' είχες Γιάννη, τ' είχα πάντα!" Ομως, τα προβλήματα είναι οξυμένα! Οι ανάγκες των παιδιών μας ζωτικές. Οι θεραπείες είναι άμεσα αναγκαίες και δεν μπορούν να περιμένουν! Στα ΚΕΠΑ οι συνάδελφοι σφαγιάζονται! Η ανεργία τσακίζει κόκαλα. Οργάνωση, αγώνας η μόνη διέξοδος. Εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν, αρκετά έχουμε πληρώσει. Τα ψίχουλα της κυβέρνησης και των κοινωνικών δικτύων δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν».

Με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών και διεκδικώντας τώρα, άμεσα, την κάλυψη όλων των απωλειών των αναπήρων τα τελευταία χρόνια από τις περικοπές, η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ αποφάσισε να ζητήσει κατεπείγουσα συνάντηση με τον νέο υπουργό Εργασίας και τον υπουργό Υγείας απαιτώντας άμεσες λύσεις στα ζωτικά εκρηκτικά προβλήματα που βιώνουν οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειές τους. «Ολες οι δυνάμεις της ΣΕΑΑΝ με υπεύθυνο τρόπο συζητούν και παίρνουν συγκεκριμένα μέτρα για να μπει ο χώρος στη μέγιστη αγωνιστική ετοιμότητα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, την Κυριακή 1η Μάρτη 2015 και ώρα 10 π.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών, Κάνιγγος 27, στον 5ο όροφο. Επίσης, στις 8 Μάρτη 2015, και ώρα 13.00 πραγματοποιείται η μεγάλη χρονιάτικη καλλιτεχνική εκδήλωση για την ενίσχυση του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων με τη στήριξη και της ΣΕΑΑΝ. Η εκδήλωση θα γίνει στο εκθεσιακό κέντρο του Περιστερίου, πλησίον σταθμού μετρό Ανθούπολης, θα πλαισιωθεί από πολλούς καλλιτέχνες και θα είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας και ιδιαίτερα στον αγώνα για τα δικαιώματα της ανάπηρης γυναίκας, της μητέρας με ανάπηρο παιδί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ