Παρασκευή 15 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Τηλεόραση
Η λέσχη των τυχερών ανθρώπων

Η αφίσα της ταινίας - ντοκιμαντέρ «Η λέσχη των τυχερών ανθρώπων»
Η αφίσα της ταινίας - ντοκιμαντέρ «Η λέσχη των τυχερών ανθρώπων»
Πολύ λίγες ταινίες αξίζουν την προσοχή μας απόψε το βράδυ, τελευταία μέρα της βδομάδας. Οι δικές μας προτάσεις είναι οι εξής:

«Η λέσχη των τυχερών ανθρώπων», σκηνοθεσία Ερικ Πάουζερ και Γιόχαν Σέντερμπεργκ.

Για δύο χρόνια οι Σουηδοί σκηνοθέτες Ερικ Πάουζερ και Γιόχαν Σέντερμπεργκ ταξίδεψαν από χώρα σε χώρα, προσπαθώντας να καταγράψουν τον παλμό της εποχής μας. Το αποτέλεσμα είναι «Η λέσχη των τυχερών ανθρώπων», ένα κολάζ ήχων και εικόνων, μονταρισμένο στο ρυθμό της τέκνο και χάουζ μουσικής, απ' όπου παρελαύνει μια σειρά από απίθανους χαρακτήρες. Ανάμεσά τους ένας Θιβετιανός μοναχός, ένας Αμερικανός ράπερ, ένας φακίρης, μια ιέρεια του βουντού, ένας στρατευμένος οικολόγος και ένας ειδικός επί των πιθηκοειδών. Ο καθένας τους χρησιμοποιεί διαφορετικό τρόπο εκτόνωσης. Οι ρυθμοί της ραπ έρχονται να σμίξουν με το ταμπούρλο στην Αφρική, το γκογκ των μοναχών, γενικά των ανθρώπων που συμμετέχουν στην ιδιότυπη αυτή «λέσχη». Η ιέρεια του βουντού εξηγεί ότι οι δυνάμεις που απελευθερώνονται όταν περιέρχεται σε έκσταση, την κάνουν να μη νιώθει φόβο ή πόνο κ.ά. (ΝΕΤ, 23.00)

«Ο ανυπότακτος», σκηνοθεσία Χολ Μπάρτλερ.

Ο Πέδρο Μούλετ και η συμμορία του - παιδιά του δρόμου επί το πλείστον - έχουν περάσει στην παρανομία από ανάγκη. Κλέβουν, ληστεύουν, καταπατούν το νόμο, αλλά η αστυνομία αδυνατεί να τους συλλάβει επειδή οι κάτοικοι της πόλης τούς συμπαθούν και αρκετοί δε διστάζουν να τους παρέχουν καταφύγιο. Τα πράγματα όμως θα πάρουν άλλη τροπή όταν εμφανίζεται η Ντόρα, μια κοπέλα ορφανή από γονείς και γίνεται δεκτή στη συμμορία. Ο Πέδρο την ερωτεύεται και παύει να προσέχει τις κινήσεις του, ενώ οι άνθρωποι του νόμου βρίσκονται πλέον πολύ κοντά τους. Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Χόρχε Αμάντο «Οι στρατηγοί της άμμου». Πρωταγωνιστούν: Κεντ Λέιν, Τίσα Στέρλιγκ, Τζουν Ρουμπινστάιν, Αλεξάντρο Ρέι, Πίτερ Νίλσεν. (ΕΤ 3, 22.00)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ