Παρασκευή 15 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Η ΚΝΕ στην έκθεση του ΕΑΤ - ΕΣΑ

Στις 3/5/01, ο Τομέας Υγείας - Πρόνοιας της ΚΝΕ επισκέφθηκε την έκθεση αντιδικτατορικού ιστορικού υλικού, που διοργανώθηκε από τον ΣΦΕΑ 1967-1974 και την Εταιρία Διάσωσης Ιστορικού Υλικού.

Η έκθεση έγινε σε αίθουσα του κτιρίου του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας. Και ήταν η πρώτη φορά που πολιτική οργάνωση επισκέφθηκε την έκθεση. Αρχικά η ομάδα των Κνιτών περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους με τα εκθέματα, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησαν βιντεοταινία σχετική με τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου αυτής.

Μετά το τέλος της ταινίας, οι νεολαίοι ζήτησαν από τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου να μάθουν περισσότερα πράγματα για εκείνη την εποχή. Στις ερωτήσεις τους αυτές, απάντησαν ο Βασίλης Δούρος και η Ευθυμία Κιάου, πρόεδρος της ΠΕΜΕ (Ενωση Προοδευτικών Μητέρων Ελλάδας).

Τελειώνοντας την επίσκεψή τους, εναπόθεσαν μια μεγάλη ανθοδέσμη στην προτομή του αγωνιστή Σπύρου Μουστακλή, που βρίσκεται στον περίβολο του κτιρίου, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής σε όλους τους πατριώτες που βασανίστηκαν. Στο βιβλίο της έκθεσης έγραψαν τις εντυπώσεις τους. Ηταν μια όμορφη σεμνή εκδήλωση, η οποία πλαισιώθηκε από όμορφα αντιστασιακά τραγούδια, που έπαιξε μια νέα κοπέλα στο ακορντεόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ