Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τον Ν. Αλιβιζάτο προτείνουν Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ

Μπροστά στη σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ομονόησαν στην υποψηφιότητα του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκου Αλιβιζάτου.

Πρώτος τον πρότεινε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης ως «έναν ενεργό πολίτη, που ποτέ δεν εγκλωβίστηκε στα στενά όρια των κομματικών σχηματισμών».

Ο ίδιος ο Αλιβιζάτος δήλωσε: «Καθώς πιστεύω ότι μόνον με ευρύτερες συναινέσεις μπορεί να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα, αποδέχομαι την τιμητική πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρου Θεοδωράκη και τον ευχαριστώ».

Αυτή η «ευρύτερη συναίνεση» μεταφράζεται ουσιαστικά στην υπερψήφιση του Αλιβιζάτου και από το ΠΑΣΟΚ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του οποίου μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου της Ευ. Βενιζέλου αποφάσισε χτες το απόγευμα να μην ψηφίσει τον προτεινόμενο από ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Πρ. Παυλόπουλο.

Στην ίδια βάση, «αποφάσισε το συντονισμό των κινήσεών της με την ΚΟ του Ποταμιού στο κορυφαίο συμβολικά ζήτημα της προεδρικής εκλογής. Κοινή πρόταση των δυο κομμάτων είναι ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Συντονισμός που μπορεί να αναπτυχθεί και παραπέρα και με άλλες κοινές προτάσεις και κινήσεις των δύο κομμάτων το επόμενο διάστημα.

Σήμερα στις 12 μ., θα συναντηθεί ο Στ. Θεοδωράκης με τον Ν. Αλιβιζάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ