Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Στο Πακιστάν ο Τούρκος πρωθυπουργός

Συνεχίζονται οι επιθέσεις των Ταλιμπάν

Τραυματίας απομακρύνεται από το σημείο της χτεσινής επίθεσης, στη Λαχόρη
Τραυματίας απομακρύνεται από το σημείο της χτεσινής επίθεσης, στη Λαχόρη
ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Η Τουρκία είναι μια από τις δυνάμεις που ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί για τη στήριξη της πακιστανικής «ασφάλειας» και οικονομίας, όπως αποτυπώθηκε και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου στην πακιστανική πρωτεύουσα.

Μαζί με τον Πακιστανό πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ, οι δυο άντρες παραβρέθηκαν στην υπογραφή συνολικά 11 διμερών συμφωνιών, για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας σε κλάδους όπως η Ενέργεια, ο Τουρισμός, οι Επικοινωνίες, το Εμπόριο. Οι δύο πλευρές ανέδειξαν το ενδιαφέρον για σύσφιξη συνεργασίας και στους τομείς της «άμυνας» και της «ασφάλειας». Αλλωστε η Αγκυρα διεκδικεί εδώ και καιρό ρόλο «μεσολαβητή» για την εξομάλυνση των αφγανο-πακιστανικών σχέσεων.

Νέες επιθέσεις «Ταλιμπάν»

Στο μεταξύ, νέες επιθέσεις «Ταλιμπάν» σημειώθηκαν χτες σε Πακιστάν αλλά και Αφγανιστάν, με στόχο τοπικά αρχηγεία της αστυνομίας.

Στην αφγανική επαρχία Λογκάρ, στα ανατολικά, τέσσερις βομβιστές αυτοκτονίας εμφανίστηκαν στο τοπικό αρχηγείο της Αστυνομίας, όπου συνολικά σκοτώθηκαν 22 αστυνομικοί, μετά από εισβολή που έγινε και στην τραπεζαρία του κτιρίου. Επίθεση αυτοκτονίας έγινε και στην πακιστανική πόλη Λαχόρη, όπου τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ