Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρχισε η δίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ

Αρχισε χτες, στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η δίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, στο Ειδικό Δικαστήριο, για την περιβόητη υπόθεση της αποκαλούμενης λίστας Λαγκάρντ. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε αθώος. Πέντε νέοι μάρτυρες κλήθηκαν μετά από πρόταση της εισαγγελέως, μεταξύ των οποίων οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Καπελέρης και Γ. Διώτης.

Κατά την κατάθεση των μαρτύρων, ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου, Δ. Μασίνας, κατέθεσε ότι τώρα ολοκληρώνεται ο φορολογικός έλεγχος σε βάρος των 4 συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού που περιλαμβάνονταν στην εν λόγω λίστα.

Στη γνώση που θα μπορούσε να είχε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ για τα εισοδήματα δηλωθέντα ή μη των συγγενικών του προσώπων αναφέρθηκε το πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ, Παν. Μαντούβαλος. Σε ερώτηση του δικαστηρίου, απάντησε σχετικά: «Δε θα ήταν δυνατόν να το γνωρίζει. Αν δεν είχε συνεννοηθεί με τα ξαδέλφια του, δε θα μπορούσε να έχει γνώση από τέτοιες λεπτομέρειες». Ο μάρτυρας απόρησε επίσης για το γεγονός ότι δεν έχει προσδιοριστεί το πρόστιμο για τα συγγενικά πρόσωπα, με τον πρόεδρο να ρωτά: «Αν καταλήξουν οι υπηρεσίες ότι δε θα πρέπει να επιβληθεί κάποιο πρόστιμο, τότε τι συμβαίνει;». Τότε δε συντρέχει αδίκημα για τα πρόσωπα αυτά, απάντησε ο μάρτυρας.

Τέλος, η πρώην διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Γ. Παπακωσταντίνου, Χρ. Χατζή, που πρώτη παρέλαβε το φάκελο με το αρχικό cd με τη λίστα, κατέθεσε ότι δε θυμάται λεπτομέρειες και ποια μέρα ήταν που παρέλαβε το φάκελο, προσθέτοντας πως «o φάκελος δε θα πρωτοκολλήθηκε. Ειχα εντολή να τον παραδώσω στα χέρια του υπουργού, χωρίς καν να τον ανοίξω. Οταν επέστρεψε, ο κ. Παπακωνσταντίνου μου είπε ότι είναι στοιχεία που περιμένω για λογαριασμούς στο εξωτερικό...». Μάλιστα ανέφερε ότι στη σύσκεψη που έγινε (24-1-2011) ο πρώην υπουργός είπε ότι έλαβε φάκελο από τη Γαλλία, με στοιχεία Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα, και ότι έδωσε ονόματα με τα μεγαλύτερα ποσά στον κ. Καπελέρη, τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ