Σάββατο 28 Φλεβάρη 2015 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μειώσεις μισθών στη «Cyta»

Μειώσεις μισθών της τάξης του 5%, με ισχύ από 1/4/2015, ανακοίνωσε χτες η εργοδοσία της «Cyta» σε όλους τους εργαζομένους στην επιχείρηση. Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν με μήνυμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, ενώ παράλληλα η εργοδοσία προσπάθησε να καλλιεργήσει κλίμα φόβου στα τμήματα, πως όσοι δεν αποδεχθούν τη μείωση θα απολυθούν. Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν για να αντιμετωπίσουν την επίθεση: «Αντίστοιχες προσπάθειες για μειώσεις μισθού έγιναν το προηγούμενο διάστημα στη "Forthnet", όπου και συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση των εργαζόμενων, αλλά και στον ΟΤΕ. Η απάντηση όλων μας και πρέπει και μπορεί να είναι μόνο μια: Δεν υπογράφουμε - Δε συναινούμε», αναφέρει.

Παράλληλα, το κλαδικό συνδικάτο και επιχειρησιακά σωματεία καλούν σε διήμερο αγωνιστικής δράσης και κινητοποίησης σε όλο τον κλάδο, με αιχμή τη διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων, την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Μάρτη. Αποφάσεις για 24ωρη απεργία στις 5 Μάρτη έχει πάρει το Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet - Netmed», ενώ σε 48ωρη απεργία 4 και 5 Μάρτη προχωρά το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων στον όμιλο «Wind».

Σύσκεψη για τους εργαζόμενους στον όμιλο «Vodafone»

Σε σύσκεψη, με θέμα την οργάνωση του αγώνα για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, καλεί τους εργαζόμενους η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στον Ομιλο «Vodafone», σήμερα, Σάββατο, στις 10.30 π.μ., στο ΕΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ