Σάββατο 28 Φλεβάρη 2015 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αιχμές και γέφυρες προς το ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τις εκκλήσεις στη κυβέρνηση να πει την «αλήθεια» στο λαό, βασικά για το μονόδρομο των αντιλαϊκών μέτρων που προβλέπουν τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ. Απώτερος στόχος της, αναβαπτιζόμενο το ΠΑΣΟΚ σε μια τέτοια κολυμβήθρα ανοικτών παραδοχών, να του ανοίξει δρόμος συμμετοχής στη διαχείριση των αστικών υποθέσεων.

Σε αυτήν τη βάση, με κινδυνολογία απευθυνόμενη στο λαό και κριτική προς το ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ικανότητά του να παζαρέψει με τους πιστωτές αποδοτικά για τα ντόπια μονοπωλιακά συμφέροντα, να διαχειριστεί σωστά τις αστικές υποθέσεις, ο πρόεδρος του κόμματος, Ευ. Βενιζέλος, δήλωσε χτες:

«Η χώρα έχει βρεθεί σε στρατηγικό κενό. Μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές όλα είναι στον αέρα. Τα έσοδα, οι ταμειακές ανάγκες, οι δημοσιονομικοί στόχοι. Πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει; Πού πηγαίνουμε σε σχέση με το χρέος; Και δυστυχώς σωρεία διαπραγματευτικών λαθών μας έχουν οδηγήσει χιλιόμετρα πίσω από το σημείο στο οποίο βρισκόμασταν την ημέρα που διαλύθηκε η Βουλή (...) δεν υπάρχει ούτε σχέδιο, ούτε αποτέλεσμα, ούτε ασφάλεια, ούτε προοπτική».

Στο ίδιο πλαίσιο, και εκφράζοντας φόβους του ντόπιου κεφαλαίου για εκτροχιασμό από την πορεία που σχεδίασε για κατοχύρωση της κερδοφορίας του στις νέες συνθήκες, ο Βενιζέλος πρόσθεσε: «Μπορούμε να ξαναμαζέψουμε τα πράγματα μόνο στη βάση της αλήθειας. Ενα μεγάλο ψέμα χώρισε την κοινωνία σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς. Τώρα μια μεγάλη και γενναία αλήθεια, μπορεί να ενώσει το έθνος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ