Τετάρτη 4 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ: Την απόλυση του συνδικαλιστή Ιωάννη Μανώση, καταγγέλλει η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής. Ο συνδικαλιστής, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ενωσης, απολύθηκε από την επιχείρηση «Δημητρακάκη Αγγελική και ΣΙΑ ΕΕ», που δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες διαχείρισης ακινήτων. «Μετά από την ενημέρωση προς την εταιρεία για την εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο που προήλθε από τις αρχαιρεσίες του Δεκέμβρη, η διοίκηση της εταιρείας άλλαξε στάση απέναντί του, με αποκορύφωμα την παράνομη απόλυση με αιτιολογία ότι δεν "έβγαινε" οικονομικά. Αυτά τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και συνδικαλιστικών διώξεων, δεν θα τα αφήσουμε να περάσουν έτσι, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να τα αποτρέψουμε και να δοθεί η πρέπουσα απάντηση», αναφέρει η Ενωση.

ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ: Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μάρτη, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος, από τις 10 π.μ έως τις 4 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η «Αγωνιστική Συνεργασία» Ιατρικών Επισκεπτών απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής και ενίσχυσης των ταξικών δυνάμεων. Με ανακοίνωσή της σημειώνει πως και οι ιατρικοί επισκέπτες και οι οικογένειές του βιώνουν με τον πιο βάρβαρο τρόπο τις συνέπειες των αντεργατικών νόμων και του μονόδρομου της ΕΕ, ενώ υπογραμμίζει πως ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση της αντεπίθεσης με ένα σωματείο που θα αντιπαλεύει την πολιτική της εξαθλίωσης.

«JUMBO» - ΑΓΡΙΝΙΟ: Τις απολύσεις εργαζομένων από το τοπικό κατάστημα της επιχείρησης «Jumbo», καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου. Σημειώνει ότι στόχος της εργοδοσίας είναι η αντικατάσταση παλιότερων εργαζομένων με νέους, ακόμα πιο φθηνούς, αλλά και η δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΘΗΝΑΣ: Απαράδεκτη χαρακτηρίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας την πρακτική που ακολουθεί η εργοδοσία στο εργοτάξιο του «Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος», να υποβάλει σε έλεγχο τα προσωπικά αντικείμενα των εργαζομένων κατά την έξοδό τους από το χώρο δουλειάς. Το Συνδικάτο υπογραμμίζει πως η παραπάνω πρακτική έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο, ενώ οι εργαζόμενοι, που δικαιολογημένα αντέδρασαν, «εισέπραξαν τις απειλές για απαγόρευση εισόδου στο εργοτάξιο αν δεν δεχτούν τον εξευτελιστικό έλεγχο».

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ: Τις συνθήκες που επικρατούν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών αναφορικά με τα συνεργεία καθαριότητας αναδεικνύει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας. Το ΣΕΙΥΠ επισημαίνει ότι «οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, χωρίς να παίρνουν τριετίες και επιδόματα γάμου, προσαύξηση Σαββάτου. Ταυτόχρονα, μειώθηκε το ωράριό τους, με συνέπεια να μειωθεί ο μισθός τους, ενώ εξακολουθούν να δέχονται απειλές για απολύσεις. Την ίδια ώρα, ο εργολάβος εισπράττει παχυλές επιταγές μηνιαίως, κερδοφορώντας στην πλάτη των εργαζομένων».

ΟΕΝΓΕ: Στις 27/2 συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, στο οποίο παραβρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού διαφώνησε η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών, καταγγέλλοντας ότι δεν έχει καμιά δουλειά ο εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης στις διαδικασίες ενός συνδικάτου και μάλιστα τη στιγμή που δεν έχει στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση για συνέχεια του μνημονίου. Η ΔΗΠΑΚ κάλεσε τους εκπροσώπους των Ενώσεων να οργανώσουν γενικές συνελεύσεις για να συζητήσουν την οργάνωση του αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών και την κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων. Η ΔΗΠΑΚ αποχώρησε απ' τη συνεδρίαση, στην οποία παρέμειναν οι άλλες παρατάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ