Τετάρτη 4 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ψάχνουν «Γη Επαγγελίας» κολυμπώντας

Συνεχίστηκαν και χτες οι «αφίξεις» θαλάσσιων καραβανιών με πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ξεχωρίζει η συγκλονιστική ιστορία 28χρονου αλλοδαπού που διασώθηκε ανοιχτά της Κώ. Ο 28χρονος φαίνεται να κολύμπησε χρησιμοποιώντας κάποιο βοηθητικό μέσο από τα τουρκικά παράλια. Κατόπιν ενημέρωσης από στρατιωτικό παρατηρητήριο για ύπαρξη ατόμου ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής Αμμόγλωσσα της Κω, απέπλευσαν για τον εντοπισμό του περιπολικό σκάφος και αλιευτικό. Ο 28χρονος εντοπίστηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση να κολυμπάει με δυσκολία και περισυνελέγη από το αλιευτικό για να μεταφερθεί στο λιμένα Μανδρακίου της Κω. Στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω προληπτικά, από όπου και βγήκε καλά στην υγεία του.

Παράλληλα, ναυαγοσωστικό σκάφος του ΛΣ εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά των Οινουσσών, ακυβέρνητη κωπήλατη λέμβο με 56 επιβαίνοντες, που είχε βάλει νερά. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους καθώς και περιπολικού σκάφους που είχε παράλληλα πλεύσει στο σημείο για συνδρομή, προέβησαν στη διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα της Χίου, όπου συνελήφθησαν. Αλλοι 33 αλλοδαποί πιάστηκαν στην παραλία Αλύπας Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας. Οχτώ μετανάστες εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή Παλαιόκαστρου Σάμου. Επίσης, 28 μετανάστες εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Παρασκευής Σάμου, σε ακινητοποιημένη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με κατεστραμμένο αεροθάλαμο. Διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Βαθύ, όπου και συνελήφθησαν, ενώ άλλοι έντεκα πιάστηκαν προχτές στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου.

Επί πλέον 58 αλλοδαποί εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή Παλαιόκαστρου Σάμου και οκτώ στην περιοχή Μανταμάδος Λέσβου. Σαράντα τρεις αλλοδαποί εντοπίστηκαν στις νοτιοανατολικές ακτές του Φαρμακονησίου και 28 στην ευρύτερη περιοχή Παλαιόκαστρου Σάμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ