Πέμπτη 5 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Για την «Αυγή» και την υποτιθέμενη παραίτηση του προέδρου της ΟΛΜΕ

Στις εξελίξεις στην ΟΛΜΕ αναφέρεται η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της, με αφορμή το χτεσινό δημοσίευμα της «Αυγής», η οποία επιτίθεται στο ΔΣ της ΟΛΜΕ. Η εφημερίδα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε κρίση επιχειρεί να βυθίσει την ΟΛΜΕ η ανίερη συμμαχία ΔΑΚΕ - ΠΑΜΕ και Παρεμβάσεων».

Αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: «Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ (3/3/2015) υπήρξε κοινή εκτίμηση από όλες, μα από όλες τις παρατάξεις (πλην των ΣΥΝΕΚ), ότι η συνάντηση της ΟΛΜΕ με το υπουργείο Παιδείας δεν κινήθηκε σε θετική κατεύθυνση. Η συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων του κλάδου απορρίφθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου (κι όχι ορισμένα, όπως θέλουν να παρουσιάζουν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, οι ΣΥΝΕΚ και το υπουργείο Παιδείας).

Στη βάση αυτή, όλες, μα όλες οι παρατάξεις (πλην των ΣΥΝΕΚ) δήλωσαν ότι οι δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας στα ΜΜΕ όχι μόνο δεν αποτυπώνουν την εκτίμηση που έχει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη συνάντηση, αλλά κινούνται και σε αντίθετη κατεύθυνση».

Ειδικότερα, σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, «ακολουθώντας τη γραμμή της κυβέρνησης, επέλεξε να χαρακτηρίσει θετική εξέλιξη τις απαντήσεις της ηγεσίας του υπουργείου για τις διαθεσιμότητες, την αξιολόγηση, την Τράπεζα Θεμάτων, για να καλλιεργήσει λανθασμένη και ωραιοποιημένη εικόνα για τη συνάντηση».

Για την «αξιολόγηση», π.χ., χαρακτήρισε μεν θετική εξέλιξη το πάγωμά της, ωστόσο «δεν είπε ούτε μία λέξη για το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε πως δεν έχει διαβάσει το email Βαρουφάκη, που κάνει λόγο για σύνδεση του μισθού με την αποδοτικότητα! Και πως κάποια αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου πρέπει να γίνει, δηλαδή... μια άλλη αξιολόγηση! Αλλωστε, παρά τις επίμονες ερωτήσεις, δεν είπε τίποτα για κατάργηση του νόμου που συνδέει την αξιολόγηση με το μισθό (νόμος 4024/2011) και για ακώλυτη μισθολογική - βαθμολογική εξέλιξη. Το ίδιο είπε και στη ΔΟΕ την επόμενη μέρα (βλέπε δελτίο Τύπου ΔΟΕ). Τα ίδια είπε και ο Κατρούγκαλος στην ΑΔΕΔΥ. Ποιος κοροϊδεύει ποιον λοιπόν;», σημειώνει το ΠΑΜΕ, και διευκρινίζει:

«Θέμα παραίτησης του προέδρου της ΟΛΜΕ στη συνεδρίαση δεν τέθηκε από κανέναν. Ο ίδιος έθεσε θέμα παραίτησής του, επειδή δεν συμφωνούσε με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, που κατέληξε η συντριπτική πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, σχετικά με τη συνάντηση».

Τονίζοντας πως ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ δεν είναι υπεράνω ελέγχου και κριτικής, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σημειώνει ότι «εάν λοιπόν το επιθυμεί, ας παραιτηθεί (...) Στήριξη ας ψάξει να βρει αλλού ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, από τις δυνάμεις που πολιτικά και συνδικαλιστικά τον ψήφισαν».

«Η ουσία είναι μία: Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και η παράταξη των ΣΥΝΕΚ είναι εκτεθειμένοι απέναντι στους εκπαιδευτικούς και την Ομοσπονδία. Ολο το ΔΣ συμφωνεί ότι η τοποθέτησή του ήταν απαράδεκτη. Δεν έχουμε ανάγκη από συνδικαλιστές που να λιβανίζουν την κυβέρνηση, ούτε από συνδικάτα - χειροκροτητές της! Οποιου δεν του αρέσει αυτό, ας κάνει ό,τι θέλει. Στήριξη από εμάς δεν θα έχει. Με τα συνδικάτα και τη ζωή μας δεν παίζουμε!», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ