Παρασκευή 6 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
«Πέταξε» στον τελικό ο Τσάτουμας

Επιτυχημένα άνοιξε τις ελληνικές συμμετοχές ο Λούης Τσάτουμας χτες στην Πράγα
Επιτυχημένα άνοιξε τις ελληνικές συμμετοχές ο Λούης Τσάτουμας χτες στην Πράγα
Με τον καλύτερο τρόπο άνοιξε για την ελληνική αποστολή το φετινό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξάγεται στην Πράγα, χτες, με τον Λούη Τσάτουμα να ανοίγει το χορό στο μήκος και να μετράει ήδη την πρώτη συμμετοχή σε τελικό. Ο Ελληνας άλτης με καλύτερο άλμα στα 7,90 μ., το οποίο πέτυχε στη δεύτερη προσπάθειά του, κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό διεκδικώντας σήμερα το απόγευμα με αξιώσεις μια θέση στο βάθρο.

Αν και αρχικά ξεκίνησε χαμηλά κάνοντας άλμα στα 7,62 μ. ωστόσο στη δεύτερη προσπάθεια τα κατάφερε παρά την ...ταλαιπωρία που προκάλεσε σε όσους συμμετείχαν η έμπνευση των διοργανωτών να βάλουν και τους 24 αθλητές σε ένα γκρουπ. Μάλιστα, αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο (αφού μεταξύ των προσπαθειών μεσολαβούσε υπερβολικός χρόνος) στο ότι κανείς δεν έπιασε το αρχικό όριο των 8 μ. Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών πέτυχαν οι Σουηδοί Τορνέους και Οτερλιγκ με 7,97 μ. ενώ έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός του Γάλλου Γκομίς (14ος) που πρόσφατα είχε πετύχει 8,18 μ. (πρωτάθλημα Γαλλίας).

Στα... ψηλά το ενδιαφέρον

Στο αγώνισμα του επί κοντώ στρέφεται στη σημερινή δεύτερη μέρα της διοργάνωσης το ενδιαφέρον στις ελληνικές συμμετοχές αφού θα υπάρχει τριπλή εκπροσώπηση, από τον Κώστα Φιλιππίδη και τις Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη. Ο πρώτος που φέτος έχει ξεπεράσει τα 5,71 μ. και δείχνει σε καλή κατάσταση, στοχεύει σε ένα άλμα στα 5,75 μ. που είναι ικανό να του χαρίσει την πρόκριση. Το απόγευμα στον προκριματικό των γυναικών οι Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη μετά την πρόσφατη προσωπική τους μονομαχία για το πανελλήνιο ρεκόρ στοχεύουν την πρόκρισή τους στον τελικό έχοντας να ξεπεράσουν ένα εμπόδιο που θεωρείται στα μέτρα τους, όπως είναι το όριο των 4,60 μ. (δίνει το εισιτήριο).

Διπλή ελληνική συμμετοχή υπάρχει και στα προκριματικά των 60 μ. με εμπόδια, όπου θα μετάσχουν οι Κώστας Δουβαλίδης και Ελισάβετ Περσίδου. Στα προκριματικά των 800 μ. θα ριχτεί η Ελένη Φιλάνδρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ