Παρασκευή 6 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ
Καμιά αυταπάτη για τις προθέσεις της κυβέρνησης

Αποκαλυπτική συνάντηση της ΠΟΕ ΔΟΥ με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών

«Κανένα περιθώριο για αναμονή και αυταπάτες σχετικά με τις προθέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» δεν αφήνει το περιεχόμενο της συνάντησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ ΔΟΥ) με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ Εφοριακών (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ).

Για τα μισθολογικά, αναφέρει η ΔΑΣ, η υπουργός «αρνήθηκε κατηγορηματικά για το 2015 το ξεπάγωμα του βαθμολογίου (ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη), την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού και τη μεταρρύθμιση (προς το καλύτερο) του καθεστώτος των δαπανών μετακίνησης (εντός έδρας και εκτός έδρας). Σε ερώτηση του εκπροσώπου της ΔΑΣ, αν δεσμεύεται για σταδιακή ανάκτηση μέρους των απωλειών το 2016, το 2017 ή το 2018 απέφυγε να τοποθετηθεί».

Ενώ αρχικά δεσμεύτηκε «για μη περαιτέρω μείωση στο βασικό μισθό (...) όταν διευκρινίσαμε ότι η υπερβάλλουσα διαφορά δεν είναι ενταγμένη στο βασικό μισθό, μας παρέπεμψε στον κ. Βαρουφάκη... Οταν ρωτήθηκε από τον εκπρόσωπο της ΔΑΣ για την επιστολή Βαρουφάκη στο Eurogroup, που κάνει λόγο για "επανεξέταση της επιδοματικής πολιτικής σε ορισμένα υπουργεία" και "εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών" απάντησε πως "τίποτα από όσα λέει το mail Βαρουφάκη δε θα γίνει"»!

Για το ζήτημα των καθαριστριών δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως όπου δεν υπάρχουν καθαρίστριες του υπουργείου, θα δουλεύουν εργολαβικά συνεργεία.

Με βάση τις απαντήσεις που έδωσε για αυτά κι άλλα ζητήματα, η ΔΑΣ σημειώνει: «Ορθά-κοφτά, η κ. Βαλαβάνη δε δεσμεύτηκε για τίποτα. Οι απώλειες των εργαζομένων όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι περασμένα - ξεχασμένα! Το γεγονός δε ότι μας παρέπεμψε στον κ. Βαρουφάκη μόλις διαπίστωσε ότι η υπερβάλλουσα δεν είναι ενταγμένη στο βασικό μισθό, πρέπει να σημάνει συναγερμό διότι προετοιμάζονται νέες μειώσεις στον κλάδο».

Υπογραμμίζοντας πως «λύση εντός των τειχών για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει», τους καλεί σε συμπόρευση με άμεσα αιτήματα διεκδίκησης όπως: Επαναφορά 13ου - 14ου μισθού και ξεπάγωμα βαθμολογίου, άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ με καθεστώς πλήρους απασχόλησης και αναδρομική καταβολή του 25% του μισθού που δε λάμβαναν στο διάστημα της διαθεσιμότητας, στελέχωση των ΔΟΥ με επαρκές προσωπικό, κατάργηση της αξιολόγησης στο σύνολό της, κατάργηση της φοροληστείας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ