Τετάρτη 11 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αποφυλακίστηκε ο απόφοιτος του ΚΕΘΕΑ

Παρέμβαση του δημάρχου Πατρέων στο Συμβούλιο Εφετών

Την αποφυλάκισή του, με περιοριστικούς όρους, αποφάσισε χτες το δικαστήριο Πατρών για τον Γιώργο, απόφοιτο του ΚΕΘΕΑ, ο οποίος είχε καταδικαστεί πριν από δύο βδομάδες και κρατούνταν στις φυλακές Αγίου Στεφάνου, με ποινή κάθειρξης 8 ετών για αξιόποινη πράξη που είχε διαπράξει ενώ ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά, καθώς το δικαστήριο δεν αναγνώρισε τη βεβαίωση αποφοίτησης του θεραπευτικού προγράμματος, όπως προβλέπει ο νόμος.

Την απόφαση, για αποφυλάκιση του Γιώργου μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης, χαιρετίζει με ανακοίνωση το ΚΕΘΕΑ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «και η τελική απόφαση της Δικαιοσύνης θα αναγνωρίζει το δικαίωμα για θεραπεία και επανένταξη, ενθαρρύνοντας την προσπάθεια εκατοντάδων ανθρώπων που διεκδικούν σήμερα μια δεύτερη ευκαιρία μέσα από τα προγράμματα απεξάρτησης». «Η μεγάλη κινητοποίηση συμπαράστασης από φορείς, τον δήμαρχο και απλούς ανθρώπους, έφερε αποτελέσματα», υπογραμμίζει το παράρτημα του ΕΣΥΝ Πάτρας.

Στη συζήτηση της αίτησης αποφυλάκισης που έγινε στο Συμβούλιο Εφετών παρέστησαν ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, οι οποίοι κατέθεσαν στο δικαστήριο το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζεται αγανάκτηση για τη δικαστική κρίση που οδήγησε στον εγκλεισμό του νεαρού στη φυλακή, σημειώνοντας ότι «σε μια περίοδο της ζωής του Γιώργου, που θα έπρεπε το κράτος να τον βοηθήσει να κρατήσει τη δουλειά του, να τον ενθαρρύνει να σταθεί στα πόδια του και να επανενταχθεί στην κοινωνία, του δίνει μια σπρωξιά και ουσιαστικά τον ξαναστέλνει στο σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών».

Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή Πατρέων απαιτεί:

  • Να παρθούν αποφασιστικά μέτρα πρόληψης.
  • Διεκδικεί από την κυβέρνηση την άμεση θέσπιση προγράμματος, για την πρωτογενή πρόληψη και εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης και αγωγής υγείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  • Οσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά να έχουν δωρεάν δυνατότητα θεραπευτικής φροντίδας. Να αναπτυχθούν τα δωρεάν στεγνά θεραπευτικά προγράμματα με αποφασιστική χρηματοδότηση και να επεκταθούν ιδιαίτερα στις φυλακές.
  • Να λειτουργήσουν ειδικά προγράμματα κατάρτισης/απασχόλησης για να βρίσκουν δουλειά οι πρώην χρήστες.
  • Να γίνουν προσλήψεις στο ΚΕΘΕΑ, το οποίο έχει να κάνει προσλήψεις 7 χρόνια.
Συναυλία του παραρτήματος ΕΣΥΝ στην Πάτρα.

Το ΕΣΥΝ διοργανώνει σήμερα στις 9 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση, τη Ραλλία Χρηστίδου σε σύμπραξη με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων. Η συναυλία αφιερώνεται στο Γιώργο και στον αγώνα όλων των νέων που δίνουν τη μάχη της απεξάρτησης στα στεγνά προγράμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ