Πέμπτη 12 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Να κόψουν το λαιμό τους να πληρώσουν τους ναυτεργάτες!

Η χτεσινή συγκέντρωση εξελίχθηκε σε πορεία
Η χτεσινή συγκέντρωση εξελίχθηκε σε πορεία
Κινητοποίηση έξω από τον Οίκο Ναύτου και πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας διοργάνωσαν χτες το πρωί τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Ενωση Μαγείρων), ΠΕΠΡΝ (Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών) και ΠΕΣ/ΝΑΤ, διεκδικώντας να πληρωθούν άμεσα οι εκατοντάδες απλήρωτοι ναυτεργάτες.

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν εργαζόμενοι από τα 12 πλοία της ΝΕΛ που παραμένουν δεμένα σε διάφορα λιμάνια της χώρας, καθώς η εταιρεία χρωστάει σε 500 περίπου ναυτεργάτες τα δεδουλευμένα πολλών μηνών. Συνάδελφοί τους από το Λαύριο ήρθαν στη συγκέντρωση με πούλμαν που ναύλωσε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, το οποίο βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών δήλωσαν η Λαϊκή Επιτροπή Πειραιά, η Επιτροπή Ανέργων Πειραιά και ο Σύλλογος Γυναικών Πειραιά, ενώ εκ μέρους του ΠΑΜΕ παραβρέθηκε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν ο Βάλσαμος Συρίγος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Και οι δύο ανέδειξαν την ανάγκη να δυναμώσει ο συντονισμός και να πετάξουν οι εργαζόμενοι έξω από το κίνημα «τη σαπίλα του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που ακόμη και σήμερα καλούσε τους ναυτεργάτες να μη συμμετέχουν στην κινητοποίηση». «Να κόψουν το λαιμό τους να πληρώσουν τους ναυτεργάτες», ήταν το τελεσίγραφο προς τους εφοπλιστές.

Ο Θανάσης Ευαγγελάκης, Α' Γραμματέας της ΠΕΜΕΝ, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις επανειλημμένες παρεμβάσεις των σωματείων και των απλήρωτων ναυτεργατών στον υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος δήλωσε ότι «είμαστε σε αδιέξοδο», στηρίζοντας ουσιαστικά τους εφοπλιστές. Κατήγγειλε την κυβέρνηση, που καλύπτει τη ΝΕΛ και τις άλλες εταιρείες, καθώς διατηρεί και ενισχύει τις συνθήκες που ζουν απλήρωτοι οι ναυτεργάτες, ενώ παραμένουν αποκομμένοι χιλιάδες νησιώτες.

Με πορεία, οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στα γραφεία της ΝΕΛ, τα οποία ήταν κλειστά και κλειδωμένα, ενώ έλειπαν και όλα τα διευθυντικά στελέχη, με το πρόσχημα ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε απεργία! Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ