Παρασκευή 13 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Στο επίκεντρο η ανάγκη χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων
  • Ακαρπη η συνάντηση με το υπουργείο Παιδείας
  • Επόμενος σταθμός στις 20 Μάρτη στο υπουργείο Οικονομικών

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας
Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις και δεσμεύσεις έγινε η συνάντηση αντιπροσωπείας φοιτητικών συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών με τον ΓΓ της Διά Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας, Γ. Σπαθή. Εκατοντάδες φοιτητές διαδήλωσαν, νωρίς το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια, εξαιτίας της χαμηλής χρηματοδότησης, στο πλαίσιο της καμπάνιας του ΜΑΣ με σύνθημα «Πρωταγωνιστές εμείς για τις σπουδές και τα όνειρά μας».

Το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει στα Παιδαγωγικά Τμήματα του ΕΚΠΑ έθεσαν οι φοιτητικοί Σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών, καθώς το παλιό Χημείο όπου κάνουν μαθήματα κλείνει σταδιακά, αίθουσα την αίθουσα, λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου. Οι φοιτητές ζητούν να μεταφερθούν όλα τα μαθήματα στη Μαράσλειο Σχολή, είτε να αξιοποιηθεί αμφιθέατρο της Νομικής. Ο γγ είπε ότι θα ενημερώσει τον υπουργό και από βδομάδα θα απαντήσει.

Σχετικά με τα προβλήματα που διογκώνονται, εξαιτίας της χαμηλής χρηματοδότησης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας είπε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη «και δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα», ενώ ισχυρίστηκε ότι σταδιακά μπορεί και να αυξηθεί η χρηματοδότηση, ενώ θεώρησε θετική την παρέμβαση των επιχειρήσεων στον τομέα της έρευνας υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή του θα δώσει βάρος στις ελληνικές και καινοτόμες επιχειρήσεις. Χωρίς ουσιαστική απάντηση έμεινε και το φλέγον πρόβλημα της έλλειψης Εστιών στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

«Θυμίσαμε μέσα ότι ο κ. Φωτάκης δήλωσε ότι θα δίνει κονδύλια για τις επιχειρήσεις και μας απάντησαν ότι "αυτό είναι ανάπτυξη, γι' αυτό το ζητήσαμε, γιατί η έρευνα έτσι γίνεται και δεν είναι αντιπαραθετικό με τις ανάγκες των φοιτητών". Δηλαδή γι' αυτούς έχουν λεφτά και για μας η απάντηση ήταν ότι, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα έχουμε εκπροσώπους των φοιτητών στους θεσμούς. Οι θεσμοί δεν γίνονται ούτε κτίρια, ούτε καθηγητές, ούτε αίθουσες, ούτε καθαρίστριες, ούτε βιβλία, δεν τρώγονται, δεν καλύπτουν καμία απολύτως ανάγκη μας. Δε μας χορταίνουν ούτε τα λόγια και οι κατανοήσεις, ούτε οι τάχα ανοιχτές πόρτες του υπουργείου», ήταν η απάντηση των φοιτητών, όπως εκφράστηκε από τον Γιάννη Κονταργύρη, μέλος της ΕΓ του ΜΑΣ.

Οι φοιτητές ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Παρασκευή 20 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών με αίτημα να δοθούν ΤΩΡΑ πίσω τα κλεμμένα αποθεματικά των Πανεπιστημίων, για να αυξηθεί η χρηματοδότηση, ένα αίτημα για το οποίο έχουν αποφάσεις και το διεκδικούν δεκάδες φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι στην Αττική, ενώ αντίστοιχες πρωτοβουλίες υπάρχουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ