Σάββατο 14 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ, ΜΕΝΙΔΙ, ΦΥΛΗ
Κινητοποιήσεις για την Υγεία

Τα οξυμένα προβλήματα της Υγείας και οι λαϊκές διεκδικήσεις είναι στην ημερήσια διάταξη της συντονισμένης πάλης των Λαϊκών Επιτροπών, σωματείων και φορέων στη Δυτική Αθήνα, το Μενίδι και τη Φυλή ενόψει του συλλαλητηρίου το επόμενο Σάββατο, 21 Μάρτη, στις 11 π.μ., στο Δημαρχείο Περιστερίου.

Καθημερινά διοργανώνονται πικετοφορίες, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, παραστάσεις διαμαρτυρίας και κάθε είδους παρεμβάσεις. Κεντρικό σύνθημα των κινητοποιήσεων είναι «Δημόσια, δωρεάν υψηλού επιπέδου υγεία για όλο το λαό».

Οι φορείς που ήδη στηρίζουν την πρωτοβουλία είναι δεκάδες, ενώ γίνεται προσπάθεια να παρθούν και άλλες αποφάσεις συμμετοχής. Στις περισσότερες περιπτώσεις, απέναντι από την πρωτοβουλία στέκονται οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ σε σωματεία, όπως στο σύλλογο εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνίου. Η πλειοψηφία της διοίκησης του συλλόγου (ΣΥΡΙΖΑ), επιβεβαιώνοντας το ρόλο του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού που έχει αναλάβει, απέρριψε την πρόταση συμμετοχής στις κινητοποιήσεις, με το αφοπλιστικό επιχείρημα ότι «δε συμμετέχουμε γιατί στις Λαϊκές Επιτροπές που καλούν συμμετέχει και το ΠΑΜΕ» (!). Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, εξακολουθεί να κωφεύει, μη δίνοντας απάντηση, εδώ και μέρες, στο αίτημα των φορέων για συνάντηση μαζί του.

Οι πρωτοβουλίες συνεχίζονται:

  • Με πικετοφορίες σήμερα Σάββατο, στις 11:00 σε γειτονιές της Δυτικής Αθήνας: Κέντρο Περιστερίου (Τζον Κένεντυ και Φαβιέρου), Μπουρνάζι (Τρώων), Πετρούπολη (Στρογγυλή Πλατεία) και Αγιοι Ανάργυροι (Κεντρική Πλατεία). Συνεχίζονται τη Δευτέρα στο Χαϊδάρι, την Τρίτη στην Αγία Βαρβάρα και την Παρασκευή στο Αιγάλεω.
  • Με συνάντηση εκπροσώπων των φορέων με την Αντιπεριφέρεια της Δυτικής Αθήνας τη Δευτέρα, στις 12:30.
  • Με κινητοποίηση στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού την Τρίτη, στις 11:00.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ