Τρίτη 17 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Κάλεσμα για κοινή δράση εργαζομένων και ανέργων

Κινητοποίηση σήμερα Τρίτη στο υπουργείο Εσωτερικών μαζί με τα σωματεία των μουσικών που εργάζονται στους ΟΤΑ

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη Γενική Συνέλευση με θέμα το σχεδιασμό της δράσης του Σωματείου για το επόμενο διάστημα. Το κυρίαρχο θέμα που απασχόλησε τη Γενική Συνέλευση ήταν η κατάσταση που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο και ταυτόχρονα το πιο ευάλωτο κομμάτι του κλάδου, οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι μουσικοί που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο. Κοινή διαπίστωση ήταν η επιμονή στην κοινή δράση εργαζομένων - ανέργων - υποαπασχολούμενων.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνουν:

«Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Συνέλευσης ήταν πλούσια. Ηρθε εμπειρία από τις δυσκολίες που υπάρχουν στους διάφορους χώρους (Μουσικά Σύνολα Δήμων, ΕΡΤ, ελεύθερο επάγγελμα). Αναδείχθηκε η θετική εμπειρία από τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις του Σωματείου στους εργασιακούς χώρους αλλά και η ανάγκη να απλωθεί η δράση μας, να σταθεροποιηθεί η παρέμβασή μας σε κάθε χώρο που εργάζονται μουσικοί.

Εγιναν παρεμβάσεις από εκπρόσωπο του Σωματείου των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθήνας καθώς και από εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ενωσης Μουσικών στους ΟΤΑ οι οποίοι υπογράμμισαν την ανάγκη να προχωρήσει η κοινή δράση των εργαζόμενων μουσικών. Θετικό βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση αποτελεί η διαμόρφωση ενιαίου πλαισίου 19 συνδικαλιστικών φορέων των μουσικών από όλη την Ελλάδα και που αφορά το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς στις Δημοτικές Πολιτιστικές υποδομές (Μουσικά Σύνολα, Φιλαρμονικές, Δημοτικά Ωδεία) και την ανάγκη άμεσης κρατικής χρηματοδότησης».

Οσον αφορά το πλαίσιο αιτημάτων που αποφασίστηκε ανάμεσα στα άλλα απαιτούν:

«Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις, για όλο το διάστημα της ανεργίας.

Στήριξη του εισοδήματος των χαμηλά αμειβομένων συναδέλφων. Επαναφορά του εποχιακού επιδόματος στο ύψος των 450 ευρώ που ήταν πριν την εφαρμογή του 1ουΜνημονίου, να το πάρουν όλοι οι συνάδελφοι εφόσον αποδεικνύεται πως δουλεύουν ως μουσικοί, ανεξαρτήτως ενσήμων. Θέσπιση 2ης δόσης για το εποχιακό βοήθημα η οποία να δίνεται πριν το Πάσχα, ως ένα μέτρο στήριξης των συναδέλφων μπροστά στις γιορτές.

Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους ανέργους και υποαπασχολούμενους, χωρίς προϋποθέσεις, αξιοπρεπή σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες, επανένταξη του επαγγέλματος στην κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων με τα αντίστοιχα δικαιώματα για τους εργαζόμενους και τις επιβαρύνσεις για Κράτος - Εργοδοσία».

Για το επόμενο διάστημα προγραμματίζουν:

Κινητοποίηση σήμερα Τρίτη στο υπουργείο Εσωτερικών μαζί με τα σωματεία των μουσικών που εργάζονται στους ΟΤΑ, στις 11.30, προκειμένου να επιδοθεί στον υπουργό το κοινό πλαίσιο των Σωματείων και να απαιτήσουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Την, Πέμπτη 19 Μάρτη, το ΔΣ του Σωματείου μαζί με τα ΔΣ των Σωματείων των Οικοδόμων, του Επισιτισμού -Τουρισμού, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, των Ναυτεργατών έχουν προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, προκειμένου από κοινού να απαιτήσουν λύσεις για τα οξυμένα προβλήματα των ανέργων - υποαπασχολούμενων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ