Σάββατο 21 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ
Σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας

Σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό της δράσης ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης στις 5 Απρίλη στο εμπόριο, που έχουν κηρύξει κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, οργανώνει αύριο, Κυριακή, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Η σύσκεψη γίνεται στις 11 π.μ. στα γραφεία του ΣΕΑ (Αγ. Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως).

Ηδη 18 κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία από όλη τη χώρα έχουν πάρει πρωτοβουλία για την κήρυξη απεργίας την Κυριακή 5 Απρίλη. Τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Χαλκίδας, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων, Ηρακλείου Κρήτης, Χανίων, Λάρισας, Αγρινίου, Καλαμάτας, Αχαΐας, Ξάνθης και Λαμίας, τα επιχειρησιακά σωματεία «Lidl» Ν. Αττικής, «Praktiker Ελλάς» και «Αρβανιτίδη», έχουν απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα του κλάδου να πάρουν απεργιακές αποφάσεις, να οργανώσουν περιοδείες και εξορμήσεις, να συζητήσουν με τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, να πάρουν στα χέρια τους την πάλη για να κατοχυρωθεί με νόμο από την κυβέρνηση η κυριακάτικη αργία.

Στη Θεσσαλονίκη, για την καλύτερη προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων οργάνωσε αντίστοιχη σύσκεψη. Υλοποιεί πρόγραμμα εξορμήσεων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους. Επίσης, οργανώνει Γενική Συνέλευση την Κυριακή 29 Μάρτη στις 6 μ.μ., η οποία θα γίνει την ίδια μέρα και ώρα σε δύο σημεία της πόλης, Δυτικά και Ανατολικά.

Κάλεσμα από την ΠΑΣΕΒΕ

Σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται στις 5 Απρίλη, με αίτημα την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, καλεί τους αυτοαπασχολούμενους η ΠΑΣΕΒΕ. Στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Στηρίζουμε τις δίκαιες απεργιακές κινητοποιήσεις των σωματείων των εργαζομένων στο εμπόριο που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματισθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε συνάδελφο, να στηρίξει τον αγώνα μας καθώς η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα ανοίξει το δρόμο και σε άλλους κλάδους όσον αφορά τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας, θα συμβάλει στην ακόμη μεγαλύτερη ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ