Κυριακή 29 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΤΣΙΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΣΙΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
φωτό 1

Την ερχόμενη Κυριακή, 5 Απρίλη, θα πραγματοποιηθεί πολιτικό μνημόσυνο για τα 5 χρόνια από το θάνατο του ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ. Το μνημόσυνο θα γίνει στο χωριό του, τη Δολίχη Ελασσόνας, στις 12 το μεσημέρι, όπου σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι θα καταθέσουν λουλούδια στον τάφο του.

Η ακλόνητη πίστη στις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ, η κομμουνιστική αγωνιστικότητα, η ανιδιοτελής στάση ζωής, η ολόψυχη αγάπη για τους ανθρώπους του μόχθου, είναι τα χαρακτηριστικά με τα οποία πορεύτηκε στο διάβα της σύντομης, αλλά «γεμάτης» ζωής του, ο Τάκης Τσιόγκας.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Κατερίνα και τα παιδιά του Δώρα και Βασίλης προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Λάρισας, και 50 ευρώ στην ΚΝΕ, μέσω της ΟΒ Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας.

***

φωτό 1

Το Μάρτη συμπληρώνονται 9 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο κομμουνιστής, παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ ΜΗΝΑΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ «Τυποεκδοτικής», 500 ευρώ στο ΚΚΕ. Σ' έχουμε πάντα στην καρδιά μας και στο μυαλό μας.

Η εγγονή του και τα δισέγγονά του

Δήμητρα - Γιάννης - Γεράσιμος

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΓΙΑΝΝΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 30 Μάρτη 2005, εκπαιδευτικού, αντιστασιακού και μέλους του ΚΚΕ, επί 41 χρόνια πολιτικού πρόσφυγα και που επί 32 χρόνια δίδασκε τα Ελληνόπουλα, προσφέρω 100 ευρώ, αντί μνημόσυνου, στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

ΤΣΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΤΣΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Η σύζυγός του, μαχήτρια του ΔΣΕ

Ζαχαριάδου Σοφία

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΦΡΑΓΓΗ ΦΡΑΓΓΗ, πιστού στο ΚΚΕ, προσφέρω οικονομική ενίσχυση 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Συκεών Θεσσαλονίκης.

Φραγγή Σοφία

***

φωτό 1

Στις 25 Μάρτη έκλεισαν εννιά χρόνια από το θάνατο του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΩΝΑ.

Στη μνήμη του προσφέρω 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Θέρμης.

Η γυναίκα του, Μάγδα

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ακριβού μας συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΕΡΓΗ, η σύζυγός του Μαρία και ο γιος του Νίκος προσφέρουν 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ υπουργείου Οικονομικών.

Η σύζυγος Μαρία Βέργη - Γεωργούλη

ο γιος του, Νίκος Βέργης

***

φωτό 1

Με σεβασμό στη μνήμη της ΕΛΕΝΗΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ - ΓΑΒΡΙΚΙΔΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 28 Φλεβάρη 2015, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους αγώνες που έδωσε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, αταλάντευτου μέλους του έως το τέλος της ζωής της, μέλους της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτριας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ για τις ανάγκες του, μέσω ΚΟ Φρυγίας Βύρωνα, στην οποία ανήκε οργανωτικά.

Τσακίρογλου Ντέπυ

***

Φωτο 1

Στη μνήμη του συντρόφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΚΡΗ, για τα δέκα χρόνια από το θάνατό του, η σύζυγός του και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 150 ευρώ.

ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ ΜΗΝΑΣ
***

φωτό 2

Στη μνήμη των αγωνιστών, κομμουνιστών χωριανών, φίλων και συμμαθητών μου ΚΟΣΜΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, ΙΑΚΩΒΙΔΗ ΤΙΜΟΛΕΟΝΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΠΑΤΑΡΙΔΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, τέκνων της ανταρτομάνας Μεγάλης Στέρνας Κιλκίς, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μεγάλης Στέρνας για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Φωτιάδης Ευστάθιος

***

φωτό 1

Στις 14 Απρίλη συμπληρώνεται 1 χρόνος από το θάνατο του ΜΠΡΑΖΙΩΤΗ ΚΥΡΙΤΣΗ. Στη μνήμη του, κατά την επιθυμία του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας.

Η σύζυγος, Μπραζιώτη Μαγδαληνή

Τα παιδιά του: Μπραζιώτη Βάγια, Μπραζιώτη Ελένη, Αετόπουλος Αναστάσιος

***

φωτό 1

Στη μνήμη του σ. ΦΑΝΗ ΚΑΛΑΜΙΩΤΗ η οικογένειά του προσέφερε από την προσωπική του βιβλιοθήκη βιβλία ιδεολογικού, ιστορικού και διηγηματικού περιεχομένου, καθώς και δύο αναμνηστικές φωτογραφίες μαχητριών και μαχητών του ΔΣΕ στην ΚΟΒ Πετρούπολης.

***

φωτό 1

Στις 10 Φλεβάρη 2011 «έφυγε» από τη ζωή ο επίτιμος πρόεδρος του Παραρτήματος Αγ. Αναργύρων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και μέλος του ΚΚΕ, ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΑΣ. Ο σ. Σπύρος γεννήθηκε στον Αλμυρό Βόλου το 1920. Το 1938 οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ και το 1942 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Από τους πρώτους στην περιοχή Αλμυρού εντάχθηκε στις γραμμές του ΕΛΑΣ, το 1942, και πήρε μέρος στις μάχες ενάντια στους ξένους κατακτητές, αλλά και τους ντόπιους συνεργάτες τους στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Ηπείρου ως καπετάνιος διμοιρίας της ΟΠΛΑ. Με το τέλος του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, παρέμεινε στο βουνό και, το 1946, κατέβηκε στην Αθήνα και δούλεψε μέχρι το 1974 στον παράνομο μηχανισμό του Κόμματος. Από τη μεταπολίτευση και μετά, υπηρέτησε με σεμνότητα το Κόμμα σε όποια δουλειά του ανατέθηκε μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, παραμένοντας ακλόνητος στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού και πιστός πάντα στην υπόθεση της πάλης για την επικράτηση των ιδανικών της εργατικής τάξης και του ΚΚΕ.

ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ως ελάχιστη προσφορά στη μνήμη του σ. ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΡΑ, ο γιος του, Βασίλης, προσφέρει στο Κόμμα το ποσό των 150 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Φαρμάκου Μεταμόρφωσης της ΤΟ Βιομηχανίας της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ.

***

Σήμερα, Κυριακή 29 Μάρτη, στην Ξηριώτισσα Λαμίας, θα πραγματοποιηθεί το 40ήμερο μνημόσυνο της λατρεμένης μας συζύγου και μητέρας ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑΛΑΜΟΥΔΗ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε για την ενίσχυση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Οικοδόμων Λαμίας.

Η οικογένεια Μιχάλη Γιαλαμούδη

***

φωτό 2

Ο αντιστασιακός και μαχητής του ΔΣΕ Τσίρης Λάμπρος προσφέρει μέσω της ΚΟΒ Ριζούπολης - Λαμπρινής το ποσό των 30 ευρώ, στη μνήμη της γυναίκας του ΤΣΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ, μαχήτριας του ΔΣΕ, και του γιου του, ΤΣΙΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, που χάθηκε το 1954.

***

φωτό 1

Χτες, 28 Μάρτη 2015, συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τότε που ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Μήτσος) ΚΟΥΡΤΗΣ, του Κωνσταντίνου και της Ανδρονίκης, «έφυγε» από κοντά μας ως φυσική παρουσία, γιατί ως πνευματική είναι πάντα παρών στο μυαλό και την ψυχή της οικογένειάς του και των φίλων του. Οσοι τον έζησαν θα θυμούνται ότι η παρουσία του ήταν έντονη και το κενό που άφησε δυσαναπλήρωτο, όπως συμβαίνει εξάλλου με κάθε απώλεια αγαπημένου προσώπου. Αγρότης στο επάγγελμα αλλά κυρίως έμπορος. Ζωντανός, αεικίνητος, δραστήριος για το καλό της οικογένειάς του αλλά και αγωνιστής για το κοινό καλό. Και στο χωριό του, την Εγκλουβή Λευκάδας, αλλά και στην Αθήνα, όπου μετανάστευσε για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του.

ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στην κηδεία του ο Τάκης (Δημήτρης) Κτενάς, ανάμεσα στα άλλα, σημείωσε και τα παρακάτω:

«Σύντροφε Μήτσο,

Εκ μέρους της ΝΕ (Λευκάδας) του ΚΚΕ, ήρθαμε να σε αποχαιρετήσουμε μαζί με την οικογένειά σου, τους συντρόφους σου και συγχωριανούς σου.

Από τα νεανικά σου χρόνια, εντάχθηκες ενεργά στο προοδευτικό κίνημα. Εντάχθηκες στις γραμμές του ΚΚΕ. Στην Κατοχή φυλακίστηκες από τους Ιταλούς φασίστες κατακτητές και στη συνέχεια οργανώθηκες στον εφεδρικό ΕΛΑΣ. Σε όλη σου τη ζωή έμεινες σταθερός στο Κόμμα σου.

Εδωσες ακούραστα τη μάχη μαζί με τους συντρόφους σου, για να έχουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα το Κόμμα τους, για να 'χει ο λαός ελπίδα και απαντοχή (...) Στο πρόσωπο του ήρωα αντάρτη που είναι στην αυλή του σχολείου (Εγκλουβής), θα βλέπουμε και το δικό σου πρόσωπο. Φεύγεις ήσυχος, γνωρίζοντας ότι θα συνεχίσουμε και θα συνεχίσουμε. Αυτή την υπόσχεση δίνουμε.

Καλό ταξίδι σύντροφε».

Ας θεωρηθεί τούτη η δημοσίευση μνημόσυνο για τα πεντάχρονα από το θάνατό του.

Η σύζυγός του Χρυσαυγή - Φωφούλα και τα παιδιά του Μυρτώ, Κώστας και Στάθης προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα του αγαπημένου μας Δημήτρη, στο ηρωικό και ένδοξο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.


ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΑΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΜΑΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΦΡΑΓΓΗΣ ΦΡΑΓΓΗΣ
ΦΡΑΓΓΗΣ ΦΡΑΓΓΗΣ

ΒΕΡΓΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΕΡΓΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΛΑΜΙΩΤΗΣ
ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΛΑΜΙΩΤΗΣ

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΠΑΤΑΡΙΔΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΠΑΤΑΡΙΔΗΣ

ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ
ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ - ΓΑΒΡΙΚΙΔΗ
ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ - ΓΑΒΡΙΚΙΔΗ

ΜΠΡΑΖΙΩΤΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
ΜΠΡΑΖΙΩΤΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ