Παρασκευή 3 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στη Μόσχα

Στη Μόσχα μεταβαίνει στις 8 και 9 Απρίλη ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλ. Πούτιν, και τον πρωθυπουργό, Ντ. Μεντβέντεφ. Η ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνει θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως, μεταξύ άλλων, ζητήματα εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, επενδύσεων, Ενέργειας, Τουρισμού και μορφωτικής - πολιτιστικής συνεργασίας, ενόψει και των εκδηλώσεων του αμοιβαίου Αφιερωματικού Ετους 2016 Ελλάδας - Ρωσίας.

Συγχρόνως, οι ηγέτες των δύο χωρών θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τις σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας, καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Στο μεταξύ, για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς των δανειστών ενημερώθηκε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη συνεδρίαση, δόθηκαν διευκρινίσεις από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τη λίστα μέτρων που έχει δημοσιοποιηθεί, πολλά απ' τα οποία δεν αποκλείεται σύντομα να κληθούν οι βουλευτές της συμπολίτευσης να στηρίξουν και με την ψήφο τους στη Βουλή. Το «μασάζ» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν την κρίσιμη ώρα διαρροές, φαίνεται προς στιγμήν να πιάνει τόπο καθώς οι αντιδράσεις στα όσα έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας είναι περιθωριακές και όχι επί της ουσίας της κατεύθυνσης στην οποία κινείται η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ