Τετάρτη 8 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απαίτησαν κανένα σπίτι χωρίς νερό

Νέα κινητοποίηση σήμερα από το ΠΑΜΕ για τους ανέργους

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΕΥΑΘ, για την επανασύνδεση της υδροδότησης σε σπίτι μακροχρόνια άνεργου οικοδόμου, πραγματοποίησε χτες η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Με αφορμή τη συγκεκριμένη περίπτωση, απαίτησε την άμεση επανασύνδεση του νερού σε όλα τα λαϊκά σπίτια, κανένα σπίτι χωρίς νερό.

Ο Γ.Π., μακροχρόνια άνεργος οικοδόμος που μένει στην Καλαμαριά, οφείλει στην ΕΥΑΘ 500 ευρώ και η ΕΥΑΘ προχώρησε σε διακοπή της υδροδότησης. Μετά από παρέμβαση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, το νερό επανασυνδέθηκε, αφού καταβλήθηκε το ποσό των είκοσι ευρώ και συμφωνήθηκε διακανονισμός της οφειλής.

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι η διαχείριση του νερού οδηγείται ολοένα και περισσότερο στα χέρια ανωνύμων εταιρειών και εργολάβων και ότι η αύξηση της τιμολόγησης αγγίζει το 160%. Ταυτόχρονα, διπλασιάστηκαν και τα τέλη αποχέτευσης και τα πρόστιμα σε όσους καθυστερούν να πληρώσουν είναι «τσουχτερά».

Καλεί τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του νερού, για να εξασφαλιστεί φθηνό και ποιοτικό νερό για όλα τα νοικοκυριά, χωρίς ανατιμήσεις, χαράτσια και πρόστιμα, καμιά διακοπή υδροδότησης σε λαϊκά σπίτια λόγω χρεών, διαγραφή των προστίμων. Απαιτεί τέλος την άμεση επανασύνδεση του νερού σε όλα τα λαϊκά σπίτια.

Επίσης, κινητοποίηση για την προστασία των ανέργων οργανώνουν η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και οι Επιτροπές Ανέργων, σήμερα Μ. Τετάρτη, στις 10.30 π.μ., στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη (οδό Δωδεκανήσου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ