Πέμπτη 9 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»
Αποσύρθηκε η τροπολογία για μεταφορά του στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Την απόσυρση της τροπολογίας, η οποία προέβλεπε ότι το χαρτοφυλάκιο Προστασίας του Πολίτη μεταφέρεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης (από το υπουργείο Εσωτερικών), ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης. Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ. Η ανακοίνωση του υπουργού έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η νομοθετική ρύθμιση για «την ένταξη του χαρτοφυλακίου της Δημόσιας Τάξης στο υπουργείο Δικαιοσύνης» είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση από την 1η Απρίλη, μετά τη σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, τον υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση, τον υπουργό Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη και άλλους.

Ωστόσο, αν και η ανακοίνωση έχει γίνει εδώ και 7 μέρες και υποτίθεται ότι όλο αυτό το διάστημα γίνονταν και οι ανάλογες επεξεργασίες πριν την κατάθεση της τροπολογίας, ο Ν. Βούτσης ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση δεν θέλει να πάει γρήγορα σε κάτι που θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε», ενώ πρόσθεσε ότι «ανέκυψαν διοικητικά θέματα».

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύματα είχαν κάνει λόγο για διαφωνίες που είχαν εκφραστεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τη μεταφορά του υπουργείου.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ακόμα ότι «σε εύλογο χρόνο η κυβέρνηση θα επαναφέρει αυτό το ζήτημα. Μέχρι τότε οι δομές των υπουργείων θα μείνουν ως ήταν», ενώ ανέφερε ότι «καμία σχέση δεν είχε το αφήγημα που αναπτύχθηκε για σύγκρουση υπουργών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ